PN perlu terus bergerak kehadapan, persiapkan tawaran baharu untuk ‘Bangsa Malaysia’ – Annuar Musa

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Presiden Muafakat Nasional, Tan Sri Annuar Musa berkata, Perikatan Nasional (PN) perlu terus bergerak kehadapan untuk menjadi satu gabungan parti parti politik yang lebih besar, lebih inklusif dalam membina Malaysia masa hadapan.

Jelasnya, PN mesti membina sensitiviti kepada cita rasa “Bangsa Malaysia.” yang sesuai untuk Semenanjung Tanah Melayu, Wilayah Sabah dan Wilayah Sarawak.

Katanya lagi, PN juga perlu persiapkan tawaran baru untuk rakyat secara bersungguh sungguh yang mencakupi bidang ekonomi rakyat, ekonomi negara, pendidikan,agama, serta segala aspek keperluan kerohanian, sosial dan kesejahteraan rakyat.

“Perikatan Nasional perlu terus di persiapkan untuk menjadi satu gabungan parti parti politik yang lebih besar, lebih inklusif dan sesuai untuk Semenanjung Tanah Melayu, Wilayah Sabah dan Wilayah Sarawak.

“Perikatan Nasional mesti membina sensitiviti kepada cita rasa “Bangsa Malaysia”
Teras kepada falsafah politik erikatan Nasional mesti lah roh dan semangat Perlembangaan dan Rukun Negara itu sendiri.

“Dalam pada itu Perikatan Nasional perlu persiapkan tawaran baru untuk rakyat secara bersungguh sungguh mencakupi bidang ekonomi rakyat, ekonomi negara, pendidikan,agama, serta segala aspek keperluan kerohanian, sosial dan kesejahteraan rakyat.

“Teras kepada keutuhan politik negara pimpinan Perikatan Nasional mesti bermula dengan perpaduan dan penyatuan Melayu dan bumiputera itu sendiri serta kerangka politik yang inklusif.” kata Annuar Musa menerusi catatan Facebooknya, pada Rabu.

Mengenai keputusan Pilihan Raya 6 negeri, Annuar Musa berkata, orang Melayu/bumiputera dan rakyat pelbagai kaum yang berfikiran sederhana kekal bersatu padu dan menunjukkan ketahanan politik yang memberansangkan.

Jelasnya, semenjak Pilihan Raya Umum-15 (PRU15), ‘trend’ di mana manipulasi dan konspirasi pemimpun di atas tidak mengubah pendirian rakyat di bawah.

“Alhamdulillah, dari keputusan PRN 6 negeri, ketara orang Melayu/bumiputera dan rakyat pelbagai kaum yg berfikiran sederhana kekal bersatupadu dan menunjukkan ketahanan politik yg memberangsangkan.”

“Trend ini boleh di lihat sejak PRU 15 lagi,dimana manipulasi dan konspirasi pemimpin di atas tidak mengubah pendirian rakyat dibawah”

“Rakyat kekal mendokong Muafakat, menolak kleptokrat, kakistokrat dan tidak terpedaya dengan retorik pemimpin dan ugutan kerajaan. Soal “integrity” yang sebenar kekal keutamaan di hati rakyat.”

“Asas asas ini akan terus dibawa ke hadapan dalam membina Malaysia masa hadapan.

Semangat Muafakat Nasional dan piagamnya perlu terus di suburkan dan kekal terbuka untuk semua. INSYAALLAH.” ujar Annuar Musa. -SUARATV

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat