SUHO Akan Menggegarkan Kuala Lumpur dengan Konsert Solo Pertamanya pada Julai 2024

- Advertisement -

Cyberjaya, 7 Jun 2024 – Peminat muzik K-Pop di Malaysia bakal disajikan dengan berita gembira apabila penyanyi terkenal, SUHO, akan mengadakan konsert solonya yang pertama di Kuala Lumpur pada 28 Julai 2024. Konsert bertajuk *2024 SUHO CONCERT <SU:HOME>* ini akan berlangsung di Mega Star Arena dan dijangka menjadi malam yang penuh bertenaga dan mengasyikkan bagi para peminatnya.

Konsert Solo Pertama SUHO

SUHO, yang merupakan ketua dan vokalis utama kumpulan boyband terkenal Korea Selatan, EXO, memulakan debutnya pada tahun 2012 dan sejak itu telah menjadi ikon dalam industri muzik K-Pop. Konsert <SU:HOME> ini merupakan konsert solo jelajah pertamanya, membawa tema “Home” yang bertujuan memberikan perasaan nyaman dan mesra kepada peminat, seolah-olah berada di rumah sendiri bersama idola kesayangan mereka.

Sejarah Kerjaya dan Pencapaian

Sejak penubuhannya lebih sedekad yang lalu, EXO telah menjadi fenomena global dengan lagu-lagu yang menduduki carta dan penampilan yang memukau. SUHO, dengan vokalnya yang mantap dan penampilannya yang menawan, telah memainkan peranan penting dalam kejayaan kumpulan ini. Beliau juga diiktiraf sebagai pemimpin yang dihormati dalam industri muzik.

Pada tahun 2020, SUHO memulakan kerjaya solonya dengan pelancaran album mini pertamanya, ‘Self-Portrait’, yang mendapat inspirasi dari pelukis terkenal, Vincent Van Gogh. Album tersebut, bersama dengan single utama “Let’s Love”, berjaya menduduki carta muzik teratas di dalam dan luar negara. Album mini kedua SUHO, ‘Grey Suit’, yang dilancarkan pada tahun 2022, turut mencapai kejayaan besar dengan menduduki kedudukan #1 di carta album iTunes di 33 negara.

Selain dari muzik, SUHO juga aktif dalam bidang lakonan. Beliau telah berlakon dalam beberapa filem dan drama seperti “One Way Trip” (2016), “The Universe’s Star” (2017), “Rich Man” (2018), dan “Behind Your Touch” (2023). Dalam teater muzikal, beliau berjaya memenangi anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Rookie di “Korea Musical Awards 2019” untuk persembahannya dalam “The Man Who Laughs”.

Tarikh dan Tiket Konsert

Konsert ini akan berlangsung pada 28 Julai 2024, bertempat di Mega Star Arena, Kuala Lumpur. Jualan tiket akan bermula pada 7 Jun 2024, jam 12:00PM (MYT) dan boleh didapati melalui laman web [Ticket2u](https://ticket2u.com.my). Harga tiket adalah seperti berikut:

– FLOOR STANDING: RM 898
– S1: RM 798
– S2: RM 598
– S3: RM 398
– S4: RM 298
– (Harga tiket tidak termasuk yuran tambahan sebanyak RM4)

Konsert ini dianjurkan oleh PULP Live World dengan kerjasama SM Entertainment, APlanet Entertainment, ACO Media, Happee Hour, KBES Global, dan LMPE Company. Untuk maklumat lanjut, peminat boleh mengikuti saluran media sosial PULP Live World di Facebook, Twitter, dan Instagram, atau melayari [www.pulp.ph](http://www.pulp.ph).

Malam yang Tidak Boleh Dilupakan

2024 SUHO CONCERT <SU:HOME> di Kuala Lumpur dijangka akan menjadi satu malam yang mempesonakan dan tidak boleh dilupakan, terutamanya bagi peminat EXO-Ls dan Bunny Citizens. Ini adalah peluang terbaik untuk menyaksikan SUHO secara langsung dan merasai pengalaman menakjubkan yang akan dibawanya ke pentas. Jangan lepaskan peluang ini untuk menjadi sebahagian daripada detik yang bersejarah ini.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi dan ikuti perkembangan terkini mengenai konsert ini melalui media sosial PULP Live World.

Maklumat Konsert:

Tarikh: 28 Julai 2024 (Ahad)
Masa: 5:00 PM
Lokasi: Mega Star Arena, Kuala Lumpur
Harga Tiket:
– FLOOR STANDING: RM 898
– S1: RM 798
– S2: RM 598
– S3: RM 398
– S4: RM 298
(Eksklusif yuran tiket RM4)

Hashtag:
#SUHO #수호
#EXO #엑소 #weareoneEXO
#SUHOMEinKL #2024SUHOASIATOURinKL

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat