konsert ‘Apa Khabar Teman’ Estranged membawa kelainan dengan bunyian Borneo

- Advertisement -

Bertahun tiada khabar buat peminat tidak bermakna Estranged telah lenyap, sebaliknya Estranged band sedang mengatur projek baru yang bakal dilaksana dan dirancang dengan teliti sebelum kembali bertemu peminat.

Tujuh tahun tidak aktif di semenanjung, kini mereka kembali dengan stau projek yang istimewa untuk meraikan peminat mereka yang sentiasa menyokong mereka selama ini.

Konsert yang berjudul ‘Apa Khabar Teman’  bakal menyaksikan  satu persembahan yang istimewa dimana Estranged akan memperkenalkan bunyian baru yang didatangkan istimewa dari seluruh daerah Borneo.

Estranged yang dibarisi oleh Rich (vokalis), Din (gitar) dan Hanafi (gitar) akan kemballi ke semenanjung dengan membawa satu persembahan unik bunyian baru yang dibawakan dari borneo bagi memperkasakan Warisan Budaya Etnik Borneo.

Konsert ‘Apa Khabar Teman’ bakal berlansung pada 3 Febuary 2024 bertempat di Persada Johor, Johor Bahru. Konsert tersebut bertujuan untuk meraikan serta mengumpulkan peminat lama dan baru lalu mencipta kenangan yg tidak akan dilupakan.

“Selepas tujuh tahun tidak aktif terutama di Semenanjung, kembali menyapa peminat kami dengan Konsert Estranged Apa Khabar Teman? adalah momen yang sangat dinantikan.

“Ada banyak perkara yang kami ingin kongsikan. la lebih daripada sekadar pertemuan biasa tetapi tentang nilai persahabatan yang telah terjalin di antara kami serta peminat Estranged.

“Menerusi Konsert Estranged Apa Khabar Teman? kami mahu memperkenalkan imej atau bunyian baharu dari Estranged kepada semua.

“Inilah (bunyian baharu) yang kami usahakan sepanjang tidak aktif termasuk sewaktu dunia dilanda pandemik dan akhirnya sedia untuk diperkenalkan kepada semua.

“Kami juga mahu Konsert Estranged Apa Khabar Teman? menjadi medan pertemuan Estranged dengan peminat lama dan punya keinginan atau misi mengumpul peminat dalam kalangan pendengar baharu.

“Justeru besar harapan kami agar ‘misi’ pada 3 Februari 2024 nanti  terlaksana dan terima kasih kepada DKD atas inisiatif yang dilakukan  sekaligus membawa Estranged kembali ke selatan untuk bertemu peminat di sana,” ujar Rich.

Konsert Estranged Apa Khabar Teman? merupakan inisiatif yang digerakkan oleh Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) dengan Estranged menjadi salah sebuah kumpulan yang dianugerahi DKD menerusi Estranged Sdn Bhd oleh MyCreative Ventures Sdn Bhd.

Inisiatif DKD oleh Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) dilaksana untuk memudahkan dan menggalakkan penggiat industri kreatif dalam penghasilan, penerbitan dan penyebaran kandungan yang kreatif serta mengoptimumkan potensi industri kandungan kreatif dalam pasaran domestik dan global.

Tiket-tiket akan mula dijual pada 27 November 2023 di www.ticket2u.com dengan harga early bird untuk minggu pertama sahaja – Itu Kamu (139) dan Odoi (RM89).

Manakala harga normal iaitu kategori Itu Kamu (RM149), Odoi (RM99) serta Meet & Greet + merchandise (RM300) – 100 pembeli tiket sahaja.

INFORMASI
ACARA: KONSERT ESTRANGED APA KHABAR TEMAN?
LOKASI: PERSADA JOHOR
TARIKH: 3 FEBRUARI 2024 TARIKH PENJUALAN TIKET:

PLATFORM TIKET:
HARGA TIKET: Early bird
Itu Kamu (139) dan Odoi (RM89)- minggu pertama sahaja.
Harga normal
Itu Kamu (RM149) dan Odoi (RM99) Meet & greet + merchandise (RM300) – 100 pembeli tiket sahaja

Jadi apa tunggu lagi Jom dapatkan tiket supaya tidak ketinggalan menyaksikan persembahan dari kumpulan Estranged.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat