Identiti dan Jatidiri Cerminan MAX

- Advertisement -

Meskipun terpalit pelbagai kontroversi, Max terus gah berdiri mencari haluan sendiri atas semangat jatidiri yang tinggi mereka tidak lagi menoleh ke belakang malah terus melangkah dengan laju demi mencipta revolusi sendiri.

“Mungkin ramai yang mengenali wajah-wajah yang membarisi band terdahulu, kami punya resepi baharu, bahan baharu justeru itu kami buat sesuatu yang baharu”, ujar Man MAX selaku pemain dram.

“Inilah MAX yang kami ciptakan dengan identiti tersendiri, namun nuasa rock itu masih menebal dalam diri kami.  Kami pasti peminat muzik rock kenal kami dan tahu siapa kami, lagi pun kami tidak mahu ‘populariti’ lama meresapi MAX”, ujarnya.

Tidak perlu mendabik dada dengan ‘jenama’ terdahulu Max yang dibarisi oleh AG selaku vokalis, Lantaroo – gitaris, Oney – gitaris, Deen –bassis dan Man –drummer  kini mampu berlapang dada apabila karya sulung mereka yang berjudul ‘Anugerah’ mula menjadi buruan peminat muzik rock yang dahagakan album penuh yang boleh didapati dalam bentuk CD.

“Saya pasti ramai peminat di luar sana yang tidak menyangka bahawa saya akan bermain gitar untuk MAX kerana saya lebih dikenali sebagai vokalis.  Masalah kesihatan sebenarnya ‘membelenggu’, tidak salah rasanya jika saya berada di bahagian gitar dan ianya lebih memberi ‘fokus’ kepada AG selaku vokalis”, ujar Oney pula.

“Sungguh pun begitu ada juga beberapa lagu yang melibatkan saya untuk bertindak sebagai vokalis.  Inilah istimewanya MAX, kami tidak mengongkong anggota untuk berkarya tetapi biarlah ianya melibatkan kesemua anggota, bukan solo”, tambahnya.

‘Anugerah’ yang mengandungi 12 buah lagu masih lagi berpaksikan muzik rock namun acuan heavy dan balada masih lagi menjadi teras sebagai ‘hubungan’ peminat dan pemuzik.  Album yang telah diriliskan oleh Rockstage Entertainment nyata menjadi igauan, bukan sahaja rempah ratus yang di adunkan tetapi semangat dan jiwa rock itu masih menebal dalam diri Max.

“Mempadu bak kata Man, sewaktu beliau mula-mula bertemu dengan saya demi merialisasikan impiannya untuk meriliskan album ini, setelah berulangkali saya mendengar ternyata ianya adalah karya berbeza dan lari daripada konsep album ‘jenama’ terdahulu”, ujar Talib Othman sewaktu ditemui pada sidang media bersempena pelancaran album yang di adakan di Kuala Lumpur baru-baru ini.

“Album ini punya kekuatannya yang tersendiri, sukar untuk saya nyatakan.  Anda kena dengar dan hayati setiap bait lirik yang dilontarkan selain sistem audio yang pada saya cukup rempah ratusnya”, tambahnya lagi.

Langkah awal demi menjenamakan Max, Talib Othman selaku Pengarah di Rockstage Entertainment telah bekerjasama dengan Max dalam merangka agenda promosi.  Justeru itu mereka telah memilih Mydin Mall Jengka sebagai lokasi pertama pengenalan Max kepada peminat.

Royale Fiesta Pahang telah berlangsung di Mydin Mall Jengka pada 28 dan 29 Julai lalu turut menyaksikan siri ‘meet and greet’ bersama peminat dan persembahan eksklusif Max dan Inhuman.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat