Konsert mega zikir terapi, Alunan zikir yang menyembuhkan jiwa

- Advertisement -

Konsert Mega Zikir Terapi yang berkonsepkan spiritual dan hiburan ini dianjurkan oleh Niyat dan mendapat sokongan Geran Dana Kandungan Digital oleh MyCreative Ventures dan Kementerian Komunikasi Digital, KKD di samping menerima tajaan utama iaitu Cinta Gaza Malaysia serta beberapa rakan strategik dalam memastikan acara ini berjalan lancar.

Menurut pengarah konsert, Dr. Fitri Haris, yang juga pensyarah kanan di Pusat Pengajian Pengurusan IndustriKreatifdanSeniPersembahanUUM,objektif utamanya adalah untuk memperkenalkan .. bahawa muzik itu luas dan di dalamnya mengandungi mesej-mesej yang baik dan murni. Beliau yakin muzik itu akan menjadi lebih bermakna terutama kepada kita, khususnya anak-anak pewaris bangsa. Konsert ini juga akan mendapat sentuhan pengarah susunan seni suara iaitu Hafiz Hamidun yang sangat sinonim dengan zikir terapi serta pernah memenangi Susunan Vokal Terbaik di dalam lagu dalam Anugerah Industri Muzik Malaysia.

“Kelebihan alunan zikir ini juga satu terapi yang mempunyai kaitan dengan psikoterapi. Penonton akan dibawa ke satu dimensi dan menikmati satu pengalaman luar biasa. Saya berharap konsert ini dapat memberi impak dan mencipta momen ketenangan yang menyentuh serta membangkitkan jiwa,” jelas Fitri.

Sehubungan itu, konsert ini juga akan diiringi oleh persembahan muzik live band dari kumpulan Chaan dan Leman Band yang menggabungkan elemen-elemen tradisional, moden dan fusion. Walaupun zikir kebiasaannya dianggap suatu bahan amalan yang berat untuk dipentaskan, penonton disarankan untuk hadir bagi merasai dan menjadi saksi bahawa penggabungan bunyi dan mesej, jika dibawa dengan unik dan indah akan dapat memberi pengalaman yang luar biasa buat mereka.

Antara artis-artis tanah air yang akan menjayakan konsert ini termasuk Lan Solo, Zehra Zambri, Anig Muhai, Dr. Fitri Haris, Hafiz Hamidun, Fedtri Yahya, Ustaz Tarmizi, Ustazah Sofizah, kumpulan Rabithah dan ramai lagi.

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan Konsert Mega Zikir Terapi. Jualan tiket bermula pada 10 Ogos 2023 dan boleh didapatkan menerusi laman web http://t2u.asia/e/32067. Pembeli berpeluang memenangi pakej umrah secara percuma termasuk tiket penerbangan pergi balik tajaan Legasi Travel and Tours. TERBITAN DISOKONG OLEN PENAJAUTAMA RAKAN RADIO

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat