KAF Persiapan Set Kain Kafan Edisi Dato’ Kazim Elias: Satu Rumah Satu Keperluan

- Advertisement -

Kewajiban bagi setiap umat islam untuk melengkapkan diri dengan ilmu dan keperluan dalam menjalankan tanggungjawab fardu Kifayah terutama apabila menghadapi kematian, setiap yang hidup pasti akan pergi jua satu hari nanti tetapi bagaimanakah persediaan buat kita yang masih hidup ini untuk menghadapnya.

Kurangkan ilmu serta pendedahan mengenai perkara ini serta menganggap kematian itu sebagai “taboo” ramai yang cuba menjauhi pekara ini, sedangkan ianya adalah tanggungjawab setiap umat islam terutama apabila berlaku kematian ahli keluarga sendiri.

Ramai yang masih kurang faham dalam apakah yang perlu dilakukan apabila berlakunya kematian ahli keluarga kita, ada yang sanggup tunggu berjam jam untuk menantikan ustad atau ustazah dalam menguruskan jenazah sedangkan ahli keluarga sendiri boleh melakukanya. 

Membawa Tagline “satu rumah, satu keperluan”, KAF Digital Media komited memupuk inisiatif masyarakat terutamanya yang beragama islam supaya menyediakan set kelengkapan pengurusan jenazah di setiap rumah.

 

Menyedari bahawa kurangnya pendedahan tentang kepentingan penyediaan awal set pengurusan jenazah di setiap rumah, KAF Digital Media, mula mendapat inspirasi untuk memperluaskan produk jualannya.

 

Pengeluaran sebanyak 1,500 Set Lengkap Pengurusan Jenazah edisi Dato’ Mohammad Kazim Elias bakal berada di pasaran tidak lama lagi. Edisi ini menampilkan pendakwah bebas, Dato’ Kazim Elias sebagai jurucakap.

Menariknya, set ini didatangi lengkap dengan 22 jenis item antaranya jubah, telekung, sabun bidara, kain kafan, kapur barus dan pelbagai lagi. la juga boleh digunakan untuk jenazah lelaki dan perempuan. 

Harga bagi setiap set hanya RM249 dan pembelian hanya boleh dibuat secara dalam talian di  www.kafanmalaysia.com.

Syarikat KAF Digital media ditubuhkan pada tahun 2023, CEO KAF Digital Media adalah Tuan Khairul Sani dan Director Digital Media adalah Anas Abd Rahman, Ahmad Fawzan dan Khairul Manaf.

Setiap pengeluaran dikeluarkan sendiri dari kilang milik KAF Digital Media yang terletak di Desa Coalfield, Sg. buloh.  KAF Digital Media juga membuka jualan secara OEM dimana jika terdapat mana mana pihak yang ingin membuat penjenamaan sendiri bagi set pengurusan jenazah dan menginfakan set pengurusan jenazah.-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat