Jessica Jung, Kembali ke Malaysia untuk siri jelajah Konsert Dunia Pertama di Kuala Lumpur pada 15 Disember

- Advertisement -

Penyanyi yang terkenal dari Korea yang juga merupakan warganegara Amerika, Jessica Jung, akan mengadakan konsert solo pertamanya di Malaysia yang bertajuk ‘Diamond Dreams Concert Tour!’ Dianjurkan oleh Sum Supreme Media, MSI Group, Bombear, 43, Ticatech, dan Cosense, konsert ini akan diadakan pada 13 Januari 2024 (Sabtu) jam 7 petang, di Mega Star Arena, Kuala Lumpur. Setelah 6 tahun berlalu, Jessica akhirnya akan bertemu dengan “Golden Stars” (panggilan peminatnya) di Malaysia!

Jessica telah memulakan kerjayanya di Korea pada tahun 2007. Dengan suara yang unik dan persembahan pentas yang memukau, dia telah memenangi hati peminat di seluruh dunia. Dengan kecantikannya dan personaliti yang serius, Jessica telah dikenali sebagai “Ice Princes” selama bertahun-tahun.

Dia semakin berkembang dengan melibatkan diri dalam pelbagai bidang termasuk sebagai penyanyi, pelakon, pereka fesyen, dan penulis. Beliau tidak hanya mencipta jenama fesyen sendiri, Blanc & Eclare, tetapi  dia juga menulis sebuah novel autobiografi. Untuk berinteraksi dengan peminat, dia juga membuka saluran YouTube dan berkongsi kehidupan harian secara berkala.

Baru-baru ini, Jessica telah mengeluarkan beberapa album mini dan lagu digital, termasuk With Love, J, WONDERLAND, My Decade, dan Call Me Before You Sleep. Pada tahun 2022, Jessica menyertai rancangan realiti menyanyi di China, Sisters Who Make Waves Season 3 dan The Treasured Voice 4, sekali lagi membuktikan kebolehan nyanyiannya kepada penonton. Penampilannya yang cemerlang dalam rancangan tersebut mendapat pengiktirafan yang tinggi dan popularitinya melonjak setelah itu.

Pada bulan November tahun ini, selepas 6 tahun, Jessica akhirnya kembali ke industri muzik dengan melancarkan album mini keempatnya yang bertajuk BEEP BEEP. Dalam album terbaru ini, dia tidak hanya terlibat dalam penulisan lirik dan muzik tetapi juga mencipta dua lagu, Better Late Than Never dan Set Me Free. Album ini juga menampilkan kolaborasi dengan Amber, bekas ahli F(x), dalam lagu <Get it? Got it? Good>, yang pasti memberi kejutan kepada peminat.

Jessica kini sedang mengadakan konsert dunia peribadinya yang bertajuk ‘Diamond Dreams Concert Tour’, dan Kuala Lumpur dipilih sebagai salah satu destinasi. Jualan tiket konsert akan bermula pada 15 Disember 2023, jam 4 petang, melalui platform ticket2u. Harga tiket VIP adalah RM888, manakala harga tiket lain adalah RM688, RM488, dan RM388.

Selain itu, peminat VIP juga akan mendapat peluang memenangi poster bertandatangan dan SoundCheck. “Golden Stars”, jangan lepaskan peluang untuk berada bersama dewi anda dalam satu pengalaman yang berharga dan tak terlupakan!

Untuk maklumat lanjut mengenai  faedah-faedah peminat sebagai “Golden Stars” dan butiran konsert, sila layari halaman rasmi Facebook dan Instagram 43.

#JDDBMY #JessicaDiamondDreamsMY #jungsooyeon #goldenstar #jessicasyj #JessicaJung #queensjessica #kpop

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat