konsert “Lovechestra Mahalini Live In Kuala Lumpur” Persembahan Luar Biasa yang memukau Peminat.

- Advertisement -

Di atas pemintaan peminat di Malaysia, dibawakan khas oleh jenama kosmetik popular Alha Alfa, dan penganjur acara, Kharisma Music. Seorang penyanyi bagaikan bidadari yang berasal dari Bali, Indonesia iaitu Mahalini Ayu Raharja atau lebih terkenal dengan panggilan Mahalini telah Kembali Ke Kuala Lumpur untuk Konsert ‘LOVECHESTRA MAHALINI LIVE IN KUALA LUMPUR’.

Konsert yang berlangsung pada 3 Febuari lalu yang berlangsung di Megastar Arena @ Sg. Wang Plaza, dengan membawa tema ‘All White’, Tepat pada jam 8.00 malam konsert bermula dan menyaksikan seramai 3000 peminat yang hadir dan meriahkan lagi konsert pada malam terebut.

Joeprcpublicist

Sebagai pembuka tirai persembahan Mahalini telah membawakan lagu ‘Bawa Dia Kembali’ yang membuatkan seluruh dewan bergema dengan sorakan peminat. Konsert yang bertemakan ‘Lovechestra’ (love + orchestra) turut diserikan dengan iringan kumpulan orkestra seramai 20 orang pemuzik profesional tempatan yang terpilih dengan pengarah muzik khas dari Indonesia iaitu Ronald Steven, Adrian Kitut, Raymond Aditya dan juga Dennis Nusi.

Penonton yang hadir seperti terpukau asyik dengan buaian dan kemerduan suara yang dimiliki oleh Mahalini selama hampir 2 jam persembahan, sebanyak 16 buah lagu disampaikan pada malam tersebut seperti Sial, Sisa Rasa, Melawan Restu, Bohongi Hati, Kisah Sempurna dan banyak lagi.

Joeprcpublicist

Lebih istimewa, malam konsert juga turut diserikan dengan bintang tamu, Rizky Febian,
ternyata penonton bersorak riuh apabila ‘Iky’ muncul di pentas menyanyikan bersama lagu- lagu duet Mahalini seperti Aku Yang Salah, Janji Kita, Satu Tuju dan juga You’re Mine, dan Rizky juga turut mendendangkan lagu Selaras Kata dari album terbaharunya, Berona.

Joeprcpublicist

“Terima kasih buat semua yang hadir menyaksikan konsert saya tadi, ‘kalian’ are the best,” kata Mahalini, 23 tahun.

Tidak ketinggalan penyanyi tempatan iaitu Aishah Retno turut naik ke pentas untuk berduet bersama dengan Mahalini.

Ternyata percaturan Kharisma Music dalam membawakan Mahalini ke Malaysia membuahkan hasil kerana pemilihannya dibuat berdasarkan pencapaian beliau dalam meraih pelbagai anugerah serta pengiktirafan di industri muzik Indonesia dengan jumlah penstriman paling tinggi di Spotify (Indonesia), serta lagu-lagu nyanyian sering menjadi viral di media sosial.

Buat penggemar muzik live di Malaysia, nantikan pengumuman yang seterusnya dari
Kharisma Music!

 

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat