Konsert ‘Ada Apa Dengan Melly & Friends 2024’ berjaya memberi kepuasan kepada peminat.

- Advertisement -

Setelah kejayaan Konsert “Ada Apa Dengan Melly (Back To School)” pada Februari 2023,Kini Penyanyi berasal dari indonesia itu kembali ke malaysia dan mencipta sejarah sekali lagi dengan kehadiran seramai 9000 peminat berpakaian baju sekolah ke Konsert Ada Apa dengan melly & friends 2024 (Malam Graduasi). 

Bertemakan Baju sekolah dan graduasi kehadiran semua peminat yang  mengenakan pakaian mengikut tema konsert baju sekolah dan graduasi menjadikan Arena Axiata seolah olah menjadi dewan graduasi sambil dihiburkan dengan persembahan yang cukup bertenaga dan luar biasa. 

Dianjurkan oleh icon entertainment Konsert Ada Apa Dengan Melly & Friends By Iman Tang Malam Graduasi yang bermula tepat pada pukul 9 malam itu bergema dengan sorakan peminat yang hadir.

konsert tersebut menyaksikan suaminya, Anto Hoes sebagai pengarah muzik dan diiringi Malaysian Group Orchestra dan 24 buah lagu telah didendangkan termasuk sebuah lagu tambahan. Konsert yang berlangsung selama 2 jam itu dibuka tirai persembahan dengan lagu “Tak Tahan Lagi”. 

Melly terus memukau peminat di Axiata Arena dengan lagu hit ciptaannya seperti Ingin Mencintai Dan Dicintai, Pecinta Wanita, Berdua Lebih Baik, Suara Hati Seorang Kekasih, Sampai Menutup Mata, Bimbang dan Ayat-ayat Cinta.

Pada babak kedua konsert tersebut setelah Melly menukar busananya dan kembali menghiburkan peminat dengan  seleksi hitsnya, Gantung, Jangan Pernah Berubah, My Heart, tidak cukup dengan itu satu kejutan kolaborasi duet bersama Joe Flizzow dalam lagu “Jika”.

Semakin hangat dan seluruh arena gamat dengan sorakan peminat, persembahan diteruskan dengan persembahan lagu Biarlah Rahsia, Menghitung Hari dan Atas Nama Cinta yang disampaikan secara medley. Sekali lagi Kejutan buat peminat apabila Puteri Ariani, membuat kemunculan di atas pentas dan berduet lagu ‘CInta’.

“Saya ingin berterima kasih kepada Puteri dan sebab itu saya berikan kepercayaan kepadanya membawakan lagu yang bagiku adalah magma dalam perjalanan karier sebagai pencipta lagu,” katanya serta beredar memberi pentas kepada Putri Ariani membawa lagu Cinta Sejati serta Kamu dan Kenangan.

Bagi babak ketiga persembahan Melly tidak menunggu lama untuk menghangatkan lagi suasana dengan seleksi lagu Hey Ladies, Hanya Memuji, Lets Dance Together, Salah, Bagaikan Langit, I Just Wanna Say I Love You dan Kubahagia.

Sepanjang konsert itu berlangsung tiada ruang untuk peminat berasa bosan malah segenap ruang Arena Axiata berterusan bergema dengan sorakan lantaran penyanyi berusia 50 tahun itu begitu bersahaja di atas pentas sambil berdansa mengikut rentak muzik. 

Konsert tersebut tidak hanya memberikan hiburan, tetapi juga membangkitkan nostalgia bagi para peminat yang mengenakan baju sekolah, mengingatkan mereka pada kenangan indah masa sekolah. Kesemuanya menciptakan pengalaman yang tidak terlupakan, membuat peminat pulang dengan senyuman gembira, seolah-olah mereka baru saja meraih kejayaan dalam ujian hidup.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat