Akim kecewa Aqeesh tersingkir

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Anak didik kepada penyanyi Akim Ahmad, Aqeesh Aleeya terpaksa akur dengan penyingkirannya di konsert minggu keenam Terpaling Juara selepas berada di tempat tercorot bersama Aqmal yang merupakan anak didik kepada kapten Naim Daniel.

Bagaimanapun, Akim selaku kapten mengakui kecewa dengan keputusan penyingkiran tersebut memandangkan prestasi konsisten yang ditunjukkan oleh anak didiknya sebelum ini.

Akim berharap agar anak didiknya itu bertahan sehingga ke pusingan separuh akhir yang akan berlangsung pada minggu hadapan.

“Saya rasa Aqeesh patut ada lagi untuk minggu hadapan dan bersaing di pusingan separuh akhir. Sebelum ini, dia pernah berada di tangga dua teratas, jadi saya terkejut dengan penyingkiran anak didik saya di minggu keenam,” katanya.

Sementara itu, Akim yakin bakat yang dimiliki Aqeesh luar biasa kerana mampu menari sambil menyanyi.

Malah, bakat yang dimiliki oleh anak gadis berusia 18 tahun itu juga turut diakui oleh juri tetap, Datuk Hattan dan Fauziah Latiff.

“Aqeesh ada bakat yang besar dan luar biasa. Perjalanannya masih panjang dan boleh meneroka lagi macam-macam perkara.

“Selain sering menerima pujian dari juri tetap Datuk Hattan dan Fauziah Latiff, kebolehannya menari sambil menyanyi juga dilihat berpotensi besar untuk mengikut jejak langkah Stacy.

“Malah, kehadirannya itu sekaligus memberikan saingan sengit kepada peserta lain,” jelasnya.

Terdahulu, pertarungan bagi minggu separuh akhir yang akan berlangsung pada 2 Oktober nanti akhirnya terjawab apabila Shaz, Rahmad Mega, Aqmal dan Hazami berjaya melayakkan diri ke pusingan seterusnya.

Bersiaran secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, jangan lupa saksikan Terpaling Juara setiap Ahad, jam 9 malam di TV3.

Terpaling Juara juga dapat disaksikan dengan strim langsung secara definisi tinggi di laman portal video www.tonton.com.my

Gunakan tanda pagar #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial. -XTRA

Berita Harian

Previous articleTerbaik dalam kelasnya
Next articleKomplot curi lukisan
-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,480FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat