SUA PM kongsi catatan rakyat kepada PM

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Seorang penerima Geran Khas Prihatin (GKP) mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kerana menerima bantuan tambahan GKP yang diumumkan oleh Perdana Menteri.

Menurutnya, beliau tidak sangka dirinya mendapat bantuan tersebut.

Kisah tersebut dikongsikan oleh Setiausaha Akhbar Perdana Menteri, Azmi Tarmizi di laman Facebooknya.

Berikut adalah catatan Facebook tersebut.

Kisah benar di hujung minggu

“Assalamualaikum Datuk. Maaf ganggu Datuk di hari cuti. Hanya nak maklumkan, Khamis lepas saya ada meeting di UKM dan di bank hanya ada baki RM22.

Maklumlah pasca Covid-19 ni Datuk, tentu masing-masing ada masalah sendiri. Esoknya otw ke UKM Bangi, saya berhenti di stesen minyak kerana mahu top up TNG, saya pinjam RM20 duit rakan yang ikut mesyuarat bersama saya. Sambil2 tu saya just tergerak cek ATM.

Terkejut besar saya apabila akaun bank saya ada 522, terus saya keluarkan 200, top up TNG 50 dan pulangkan RM20 duit rakan tadi.

Saya semak, syukur banyak duit GKP rupanya yang masuk 500! SubhanAllah. Syukur banyak DSIS ada umum tambahan GKP sebelum tu cuma saya tak sangka sayapun dapat!

Saya ingat saya dah tak boleh dapat sebab beberapa bulan lepas memang sudah terima.

Apapun mohon jasa baik Datuk sampaikan kepada DSIS, kadang2 bantuan kepada rakyat ini tak semuapun hargai, malah ada yang kecam. Saya rasa pemimpin UMNO dah biasa hal ini.

Tetapi Datuk, demi Allah, ada juga orang macam saya ni yang ada kalanya terdesak, tetapi tiba2 ada bantuan tak dijangka macam ini yang amat kami hargai. Orang yang tak berada di tempat kami mungkin tak rasa apa yang kami lalui.

Maka teruskan sahaja Datuk apa inisiatif baik untuk rakyat, tak kira dikecam atau dipuji, yang penting PASTI ada segelintir yang benar-benar terdesak tiada siapapun tahu betapa berterima kasihnya mereka ketika itu.

JazakAllahukhair Datuk. Semoga Allah Taala memberkati dan merahmati PM kita dan juga Datuk sentiasa, serta semoga BN akan terus memerintah agar dapat terus membantu rakyat In Sha Allah.”

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
27,612FollowersFollow
13,813SubscribersSubscribe

Topik Hangat