Kayu mati lebih berharga jika dibanding menteri tak berprestasi Kerajaan Perpaduan

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Kayu mati didakwa lebih berharga jika dibandingkan dengan menteri-menteri Kabinet yang tidak berprestasi dalam Kerajaan Perpaduan.

Tokoh Wartawan Negara, Datuk A Kadir Jasin malah menempelak, bahawa kayu mati berada dalam kelas yang lebih tinggi berbanding menteri-menteri tidak berprestasi yang ada dalam Jemaah Menteri hari ini.

“Saya rasa tidak adil untuk membandingkan menteri-menteri yang tidak berprestasi dalam Kerajaan Perpaduan Anwar Ibrahim dengan kayu mati.

“Ia amat tidak adil. Kayu mati, pokok tumbang dan kayu balak tenggelam mempunyai pelbagai kegunaan dan faedah. Kayu mati daripada spesies yang berharga boleh dituai untuk menghasilkan kayu yang berkualiti tinggi. Di Amerika, “perlombongan” kayu tenggelam adalah perniagaan yang menguntungkan dengan harga 10 kali lebih tinggi daripada kayu biasa,” bidas A Kadir dalam hantaran di Facebooknya pada Rabu.

Malah kata beliau, kayu mati yang ditanam jauh di dalam tanah selama berjuta-juta tahun bertukar menjadi bahan api fosil.

Justeru menurut A Kadir, menteri-menteri yang tidak berprestasi tidak boleh berada dalam kelas yang sama dengan kayu mati.

“Maafkan saya jika saya berkata, saya tidak tahu apa yang baik untuk mereka.

“Mengenai rombakan Kabinet, saya tidak tahu sama ada ia menjadi keutamaan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.

“Jika ya, sudah lama beliau mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup. Sudah tiga bulan ia kosong,” katanya.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat