Tak lupa kerjaya seni

USAHA tangga kejayaan. Itulah yang boleh dikata mengenai pencapaian dikecapi pelakon Zoey Rahman dalam bidang perniagaan diceburinya sejak empat tahun lalu.

Meski empayar perniagaan produk kosmetik, Mika Series dibina makin kukuh, Zoey tetap tidak melupakan kerjaya seninya. Katanya, dia akan terus aktif berlakon dan mengacara.

“Saya gembira perniagaan dan kerjaya seni bergerak seiring. Malah, saya bersyukur masih mendapat tawaran berlakon kerana dari dahulu sampai sekarang memang tidak memilih watak.

“Watak pelakon pembantu dan sambilan pun saya terima hingga kini kerana suka berlakon. Bagi saya, walau lakonan bukan lagi keutamaan tapi sentiasa mahu terus melakukannya.

“Alhamdulillah, rezeki pun masih ada dan saya ambil sahaja. Setakat ini, boleh dikata produk lakonan saya masih diterima dan tak sangka juga drama Black yang disiarkan di Viu mendapat sambutan,” katanya.

Zoey yang kebelakangan ini sering menjadi perhatian ramai dengan apa sahaja kisahnya berkata dia tidak pernah terfikir mahu mengejar popular. Katanya, apa yang berlaku itu tidak pernah dirancang.

“Saya tahu pada era sekarang, orang sanggup buat apa sahaja untuk kisah mereka tular. Tapi, saya pula tak sangka perkara- perkara yang berlaku spontan itu sangat menarik perhatian.

“Walaupun ada yang kecam dan kata macam-macam, saya okay dan tak terasa hati langsung. Pada saya, biarkanlah mereka kerana setiap diperkatakan itu menjadi pembakar samangat,” ujarnya.

Menurut Zoey lagi, dia sedikitpun tiada perasaan marah kepada orang yang mengatanya terutama pada kalangan netizen. Ujarnya, penting untuk bertindak matang dalam mengawal emosi diri.

Ditanya juga mengenai dia yang masih bujang, Zoey berkata semua orang mengimpikan kebahagiaan dan memiliki keluarga sendiri. Bagaimanapun, dia akur jodohnya belum sampai.

 

ZOEY akan terus berlakon selagi dapat peluang dan tak pilih watak.
ZOEY akan terus berlakon selagi dapat peluang dan tak pilih watak.

 

“Sekarang, hidup membujang pun saya gembira kerana belum puas membahagiakan ibu bapa. Jadi, biarlah saya berbakti kepada mereka dahulu dan jika ada jodoh pasti tidak ke mana.

“Apapun, saya berharap semoga ada jodoh juga. Tapi, sekarang saya selesa memberi fokus pada perniagaan yang semakin mendapat sambutan. Tak sangka, produk Mika Series diterima sangat baik,” katanya.

Zoey yang hingga kini masih dilabel ‘berwajah jambu’ berkata dia selesa positif. Katanya, apa yang pasti kejayaan dinikmati dalam bisnes kini adalah rezeki Allah yang amat disyukurinya. Begitu juga, kerjaya seni yang masih relevan.

Harian Metro

Topik Hangat

Tiga Lagi ADUN Amanah Keluar Parti – Laporan

CYBERJAYA - Sekurang-kurangnya tiga lagi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari Parti Amanah Nasional (Amanah), kali ini di Johor dilaporkan bertindak keluar parti untuk...

Muhyiddin Mana Lebih Sakit Kena Cucuk Atau Titah Agong?

KUALA LUMPUR - Perkara yang paling ditakuti oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin dan parti yang dipimpinnya ialah sidang Parlimen dan Pilihan Raya Umum...

Ismail Sabri bakal dilantik TPM, Zahid dipinggir punca UMNO berantakan?

KUALA LUMPUR – Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob disebut-sebut bakal dinaikkan pangkat menjadi Timbalan Perdana Menteri. Desas-desus ini khabarnya antara punca UMNO...

Berita Berkaitan

‘Epik fantasi’ nukilan ramayan

HAMPIR empat tahun bertapa menyepikan diri, kumpulan Neo-Psikedelik Malaya, Ramayan akhirnya tampil bersama album penuh baharu yang bertemakan 'epik fantasi' berjudul Di Persiaran Cakrawala. Album...

Rina Gunawan meninggal dunia

Jakarta: Penyanyi Indonesia, Rina Gunawan, 47, meninggal dunia selepas seminggu dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pertamina Simprug, di sini, selepas mengalami gejala...

Dah boleh tengok wayang

Kuala Lumpur: Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) mengumumkan panggung wayang akan dibenarkan untuk membuka operasi semula selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB)...