Crunchyroll Umumkan Filem Trilogi “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle” untuk Tayangan Pawagam Seluruh Dunia

- Advertisement -

Hari ini, semasa episod akhir Hashira Training Arc dari “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” disiarkan, Crunchyroll mengumumkan bahawa ia telah memperoleh hak tayangan eksklusif untuk filem trilogi yang sangat dinanti-nantikan, “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle.” Filem trilogi ini akan ditayangkan secara eksklusif di pawagam di seluruh dunia, kecuali di beberapa pasaran Asia termasuk Jepun. Tarikh tayangan filem ini masih belum diumumkan.

Crunchyroll dan Sony Pictures Entertainment akan mengedarkan ketiga-tiga filem ini di seluruh dunia. Acara sinematik tiga bahagian ini akan menjadi arka terakhir dan kemuncak siri anime shonen yang popular dan memenangi anugerah ini.

“Demon Slayer telah menjadi francais yang luar biasa, dan kami di Crunchyroll berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripadanya sejak awal lagi,” kata Rahul Purini, Presiden Crunchyroll. “Crunchyroll sangat teruja kerana dapat membawakan trilogi filem ini kepada peminat, di layar besar, dan ia berjanji untuk menjadi salah satu sorotan budaya pop yang benar-benar epik dan gemilang pada zaman ini apabila ditayangkan di pawagam.”

“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” berdasarkan siri manga oleh Koyoharu Gotoge yang diterbitkan di bawah SHUEISHA’s JUMP COMICS, yang terdiri daripada 23 jilid dan lebih 150 juta salinan dalam penerbitan. Francais ini telah mendapat kekaguman berjuta-juta peminat di seluruh dunia sejak kemunculannya pada tahun 2018. Kisah ini bermula apabila Tanjiro Kamado, seorang budak lelaki yang keluarganya dibunuh oleh makhluk iblis, menyertai Demon Slayer Corps untuk menjadikan adik perempuannya Nezuko kembali menjadi seorang manusia selepas dia berubah menjadi iblis.

“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” mula ditayangkan pada April 2019 dengan “Tanjiro Kamado, Unwavering Resolve Arc,” diikuti dengan filem cereka “Mugen Train” pada Oktober 2020, dan siri TV “Mugen Train Arc” dan “Entertainment District Arc” dari 2021 hingga 2022. Pada 2023, “Swordsmith Village Arc” debut di Crunchyroll, sejurus selepas “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith Village-” tayangan teater. Pada tahun 2024, “Hashira Training Arc” ditayangkan, tidak lama selepas “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To Hashira Training-” tayangan teater. Pengeluaran animasi adalah dari ufotable.

Filem-filem terbaru – “Mugen Train,” “To the Swordsmith Village,” dan “To the Hashira Training” – telah menerima kejayaan komersial dan kritikal. “Mugen Train” kini memegang rekod sebagai filem anime dengan kutipan tertinggi sepanjang zaman dan filem Jepun dengan kutipan tertinggi di box office global, memperoleh lebih 500 juta USD setakat ini. Ia kini menduduki tempat sebagai filem anime kedua tertinggi dalam sejarah box office Amerika Syarikat. Ia juga memperoleh 98% skor pengkritik dan 99% skor penonton (dengan 10,000+ penilaian disahkan) di Rotten Tomatoes.

“Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” kini tersedia untuk distrim di Crunchyroll.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasmi: demonslayer-anime.com Facebook Rasmi: facebook.com/DemonSlayer.anime X Rasmi: x.com/DemonSlayerUSA

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat