Liza Hanim 27 Years Journey In Concert, Rayakan dua dekat Liza Hanim dalam bidang seni.

- Advertisement -

Bermulanya daripada menjadi finalis pertandingan Golden Teen Search Radio Televisyen Malaysia (RTM). Mempunyai bakat yang besar serta suara yang lunak dan pernah menjuarai Vokal terbaik Juara Lagu 2003 , Liza Hanim kini adalah salah seorang penyanyi wanita yang bergitu disegani didalam industri hiburan tanah air.

Liza Hanim atau nama sebenarnya Haliza Hanim Abdul Halim, 43 tetap teguh berada di liganya tersendiri walaupun terdapat lambakan penyanyi baharu, Kerjaya Liza Hanim tidak pernah merundum.

Ianya terbukti dengan penyertaan Liza Hanim didalam Gegar Vaganza musim empat kembali mempamer kredibiliti lewat penyertaan dalam program realiti sama untuk musim ke-10 iaitu Gegar Vaganza All Stars, Pembabitan dalam GV memberi peluang untuk generasi baharu mengenali siapa itu Liza Hanim.

Sudah memiliki tujuh album penuh, kejayaan demi kejayaan seperti Juara Bintang Penghibur RTM 1999, Naib Juara di Festival Muzik Shanghai, China (2000) dan Persembahan Vokal Duo/ Kolaborasi Terbaik AIM 2022, nama Liza Hanim juga sering digunakan sebagai rujukan penyanyi wanita yang  mempunyai kualiti vokal terbaik di tanah air.

Setelah 27 tahun dalam industri, tembang demi tembang yang sudah fasih didendangkan seperti Siapa Sangka Siapa Menduga, Andainya Aku Bersuara, Gelisah Mimpi dan Merawat Luka Terpendam, Liza Hanim buat julung kalinya tampil dengan konsert berskala besar.

Diberi nama Liza Hanim 27 Years Journey In Concert, konsert ini dibawakan penuh bangga oleh LH Media SB dengan penganjur bersama Laugh Out Loud Entertainment.

Zepp KL dipilih sebagai lokasi untuk menyatukan anak didik komposer tersohor, Allahyarham Adnan Abu Hassan bersama peminatnya pada 4 Februari 2024.

“Sebagai penganjur bersama, LH Media SB dan Laugh Out Loud Entertainment tidak akan melepaskan peluang menganjurkan Liza Hanim 27 Years Journey In Concert kerana penjenamaan Liza Hanim sebagai anak seni dan penyanyi dengan imej bersih dan bakat yang sentiasa disanjung peminat. Konsert ini juga mendapat sokongan dari Kementerian Komunikasi & Digital melalui MyCreative Ventures Sdn.Bhd.

“Ini akan menjadi momen yang tepat buat Liza Hanim sebagai penyanyi yang sudah 27 tahun bergelumang dengan dunia seni mempunyai sebuah konsert khas buat dirinya dan peminat.

“27 tahun juga dirasakan sudah sangat signifikan dan cukup matang buat seorang penghibur berkaliber seperti Liza Hanim mempamerkan kualiti dan segudang pengalamannya.

“Justeru kami sangat teruja dan berbesar hati untuk melihat Liza Hanim 27 Years Journey In Concert terlaksana dengan sukses dan meninggalkan momen bukan hanya kepada pihak kami tetapi seluruh peminat yang sudah sekian lama ingin berada dalam ruang konsert milik penyanyi pujaan mereka ini,” ujar Shahrin Samsudin, Pengarah Urusan LH Media Sdn Bhd.

Berikrar untuk tidak mahu mengecewakan temu janji perdana bersama peminat lewat Liza Hanim 27 Years Journey In Concert, Liza Hanim sudah merencana untaian hit yang akan didendangkan lalu disambut nyanyi dan penuh sorak sorai pada malam penuh bermakna itu.

“Tentulah saya sangat teruja untuk mengadakan konsert setelah 27 tahun berkelana dalam dunia seni nyanyian.

“Lebih mengujakan selain akan mendendangkan lagu-lagu popular dan malar segar  dahulu, saya akan membawakan single terbaru yang dihasilkan oleh komposer hebat, Ajai iaitu Mengertilah,” ujar Liza Hanim yang juga bakat seninya dapat dilihat lewat lakonan berkesan dalam KL Menjerit dan Laila Isabella.

Mengertilah yang dirilis pada 15 September lalu diterbitkan oleh ISK Channel dengan diedarkan oleh Indigital Music. Ia adalah buah tangan terbaharu Ajai buat Liza Hanim selepas 20 tahun.

Tambah Liza Hanim apa yang lebih penting adalah momen pertemuan penuh makna bersama peminat selepas 27 tahun bergelar penghibur yang bakal dicipta kelak.

“Liza Hanim 27 Years Journey In Concert bukan sekadar tentang saya akan mendendangkan lagu-lagu layaknya sebuah konsert.

“Tetapi adalah tentang pertemuan intim saya bersama peminat setia sejak 27 tahun ini serta berkenalan dengan peminat baharu yang baru mengenal Liza Hanim lewat single atau pembabitan saya dalam beberapa program seperti GV.

“Inilah momen yang saya tunggu sebagai lambang apresiasi kepada semua yang tak jemu menghargai dan menyokong karier seni saya,” ujar Liza Hanim.

Untuk itu jangan sampai terlepas temu janji bersama Liza Hanim 27 Years Journey In Concert pada 4 Februari 2024 di Zepp KL bermula pukul 8.30 malam.

Tiket-tiket berharga RM228 (CAT 3), RM288 (CAT 2), RM358 (CAT 5), RM388 (CAT 1), RM398 (CAT 4), RM8,000 (VIP BOX) dan RM189 (MEET & GREET) boleh dibeli menerusi www.myticketempire.com

INFORMASI

ACARA: LIZA HANIM 27 YEARS JOURNEY IN CONCERT
TARIKH: 4 FEBRUARI 2024
PUKUL: 8.30PM
LOKASI: ZEPP KL

PENGANJUR: LH MEDIA SB
PENGANJUR BERSAMA: LAUGH OUT LOUD ENTERTAINMENT
SOKONGAN: KEMENTERIAN KOMUNIKASI & DIGITAL  melalui MYCREATIVE VENTURES SDN BHD.

HARGA TIKET: RM228 (CAT 3), RM288 (CAT 2), RM358 (CAT 5), RM388 (CAT 1), RM398 (CAT 4), RM8,000 (VIP BOX) dan RM189 (MEET & GREET)
PEMBELIAN TIKET: WWW.MYTICKETEMPIRE.COM
RAKAN RADIO RASMI: SINAR FM
RAKAN DIGITAL RASMI: GEMPAK

 

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat