‘Saya gugup malam itu’ – Nabila Razali

Kuala Lumpur: Penyanyi Nabila Razali, 29, tidak akan mengalah dan berhenti menyanyi hanya kerana insiden nyanyiannya ‘terkucil’ ketika menyampaikan lagu Peluang Kedua di Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-35, baru-baru ini.

Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Mohd Razali berkata, kejadian itu hanya menyemarakkan lagi semangatnya untuk membuktikan dia serius mahu menjadi penyanyi.

“Tidak mungkin saya berhenti. Saya memang suka menyanyi dan tiada yang boleh halang saya untuk terus berada dalam bidang dicintai ini.

“Itu bukan pengakhiran dan hidup perlu diteruskan. Itu bukan titik noktah untuk perjuangan saya dalam industri muzik sebab inilah yang saya mahu. Saya buat ini bukan untuk sesiapa tapi untuk keluarga dan diri sendiri,” katanya ketika ditemui di majlis pelancaran kek lapis Sarawak premium jenama Big Mouth X Nabila Razali di sebuah hotel, di sini, semalam.

Nabila berkata, pada malam AJL35 itu, dia sebenarnya terlalu gugup dan tidak menjangka insiden itu boleh berlaku.

“Malam itu memang nak jadi. Saya memang pergi kelas (nyanyian), buat apa yang patut untuk persiapkan diri, malangnya ia terjadi juga.

“Tertekan itu tidak, tapi gugup memang ada. Saya sangat gementar apabila terus membuat persembahan di pentas besar selepas sekian lama tidak menyanyi di acara-acara lain,” katanya.

Menurut Nabila, dia juga memutuskan untuk tidak keluarkan sebarang kenyataan sejurus insiden itu kerana tidak mahu memanjangkan perkara itu.

Nabila berkata, dia juga serba-salah kerana hari itu sepatutnya orang akan bercerita mengenai pemenang AJL35, tetapi apa yang berlaku ialah cerita dia pula yang ditularkan.

“Disebabkan itu, saya tidak keluarkan apa-apa kenyataan kerana tak mahu panjangkannya. Bagi saya, malam itu malam paling indah untuk saya walaupun apa pun yang terjadi,” katanya.

Harian Metro

Topik Hangat

50 Buffet Ramadhan 2021 Kuala Lumpur Selangor

Bulan puasa kini menjengah, namun sudahkah anda jumpa destinasi buffet untuk sesi iftar nanti? Atau anda masih tercari-cari destinasi buffet yang mana yang patut anda...

Pergi Jahanam Dengan Arahan Ahmad Maslan – Nazri Aziz

CYBERJAYA: Ahli Parlimen Padang Rengas, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz memaklumkan beliau dilarang membuat kenyataan tentang UMNO. Bercakap kepada sebuah portal, Nazri berkata larangan...

Zahid tak berbual dengan Anwar lepas PAU 2020, lapor Polis audio fitnah

KUALA LUMPUR - Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berang dengan sebaran fitnah rakaman audio perbualan beliau dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar...

Berita Berkaitan

Ejen Ali The Movie ke Brazil

uala Lumpur: Filem animasi tempatan, Ejen Ali The Movie terus mencipta kejayaan apabila terpilih mewakili Malaysia dalam Pertandingan Filem Animasi di Festival Fantaspoa 2021,...

Netizen Dakwa Ada Kedai Motosikal ‘Markup’ Harga Y16ZR Cecah RM13,000

Pernahkah anda mahu membeli sesuatu barangan, tetapi anda diminta bayar ‘wang pendahuluan’ atau ‘deposit’ terlebih dahulu oleh pihak kedai supaya anda dapat ‘lock’ barangan...

Ramlah Ram belum terbuka hati nak sertai Gegar Vaganza

Kuala Lumpur: Penyanyi popular, Ramlah Ram, 56, belum terbuka hati untuk menerima tawaran menyertai program realiti popular, Gegar Vaganza (GV). Ramlah berkata, dia bukan menolak...