Konsert Rockmantika Night – Judika & The Gang berjaya gegarkan Axiata Arena

- Advertisement -

Konsert ‘ROCKMANTIC NIGHT – JUDIKA & THE GANG’ telah menyaksikan kehadiran hampir 12,000 orang peminat hadir dan berjaya mengamatkan segenap ruang Axiata Arena, Bukit Jalil yang  bermula pada pukul 8.00 malam. Konsert tersebut dianjurkan oleh Dua Anak Deo (DAD) Management sebuah syarikat yang dibawakan khas daripada Indonesia.

“Saya ingin menyanyi habis-habisan kerana semangat ‘cinta’ yang diberikan oleh pembeli-pembeli tiket bukan sahaja dari Malaysia, bahkan juga Indonesia, Singapura serta Brunei agar dapat menghiburkan mereka semua sebaik dan juga semaksimal yang mungkin,” kata pemilik nama Judika Nalom Abadi Sihotang, 45.

Selain persembahan daripada penyanyi utama Judika, turut serta dalam konsert tersebut adalah Bintang- bintang popular dari Malaysia seperti Marsha Milan, Haqiem Rusli dan Shila Amzah serta artis-artis tamu dari Indonesia naungan DAD Management seperti Dnanda, Daniel Pattinama dan Dr. Axin  yang turut menyerikan konsert pada malam tersbut dan telah menerima sorakan yang mengemakan seluruh dewan Axiata Arena.

Acara yang paling dinanti nantikan bermula apabila kemunculan Judika di tengah-tengah pentas menaiki motor berkuasa besar sambil menyanyikan lagu Bukan Rayuan Gombal lantas menerima sorakan gemuruh dan sekali lagi mengemakan  seluruh ruang Axiata Arena.

Di antara lagu-lagu yang dipersembahkan pada malam tadi adalah Sampai Kau Jadi Milikku, Kisah Yang Ku Inginkan (duet bersama Shila Amzah), Putus Atau Terus, Jikalau Kau Cinta, Cinta Karena Cinta dan lain-lain.

Istimewanya, konsert malam semalam merupakan sebuah ‘family affair’ dimana Judika membawa keseluruhan ahli keluarganya untuk turut serta terlibat dalam konsert tersebut, seluruh arena menyanyikan lagu ‘happy birthday’ buat anak Judika yang baharu sahaja menyambut hari jadinya beberapa hari yang lepas.

Selain menyanyikan lagu-lagu hitsnya, Judika turut menyanyikan lagu Sejati oleh kumpulan Wings dan konsert bertambah gamat apabila Judika menyanyikan lagu Cindai yang dipopularkan oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza dengan rendisinya yang tersendiri diiringi penari latar tradisional memeriahkan suasana ibarat sebuah festival kesenian.

“Sebetulnya, saya sudah mempersiapkan diri selama tiga hari berturut-turut sewaktu latihan kerana mahu memberikan yang terbaik untuk semua dan hasilnya semua yang hadir sangat gembira dan merasa ‘cinta’ yang saya tonjolkan pada malam ini, lebih istimewa kerana keluarga juga berpeluang melihat sendiri konsert sebesar ini yang pertama di Malaysia dan ia merupakaan kebangaan buat saya.

“Terima kasih sesungguhnya buat penonton yang hadir, ‘team’ yang terlibat, artis-artis undangan dari Malaysia dan juga Indonesia, serta kepada para penaja yang menjayakan konsert pada malam ini,” akhiri Judika.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat