Pesta Boom Pepa Kembali: Sambutan Komuniti Dan Amal

- Advertisement -

Kuala Lumpur, 22hb Mei, 2023 – Festival BOOM kembali lagi untuk satu lagi musim aktiviti menarik dan hiburan yang menyeronokkan. Anjuran Pertubuhan Penggerak Alam (PEPA), pertubuhan bukan kerajaan, yang berdedikasi untuk menyediakan bantuan kepada komuniti yang terjejas akibat bencana alam, masalah kewangan, dan isu alam sekitar, Oleh itu kami dengan bangganya mengumumkan festival edisi tahun ini, iaitu akan berlangsung pada 2 Jun hingga 5 Jun 2023 di Kompleks Sukan Pandamaran, Pelabuhan Klang.

Festival sebelum ini telah mengalu-alukan lebih 150,000 pengunjung dan telah menjadi kejayaan besar bagi PEPA. Tahun ini, festival ini menjangkakan jumlah pengunjung yang sama, dengan lebih 180 vendor mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti untuk menghiburkan pengunjung dari semua peringkat umur. Pengunjung yang hadir boleh berseronok dengan rakan dan keluarga mereka, mendengar muzik, makan, bermain dan aktiviti menarik yang lain. 

“Kami sangat teruja untuk mengembalikan Festival BOOM untuk satu tahun lagi, dan kami komited untuk menyediakan pengalaman yang menyeronokkan dan selamat untuk semua orang yang hadir. Misi kami di PEPA adalah untuk memberi kembali kepada masyarakat dan menyokong mereka yang memerlukan. Oleh itu kami menganjurkan acara seperti Festival BOOM, kami berharap dapat mempromosikan penglibatan masyarakat dan membantu mengumpul dana untuk organisasi amal,” kata Liza Dalal, Pengerusi dan jurucakap PEPA.

Festival BOOM akan menampilkan pelbagai segmen dan aktiviti menarik, termasuk:

  1. Foodie – Peluang untuk menikmati pelbagai makanan dan minuman yang lazat daripada pelbagai vendor, daripada masakan tradisional Melayu hinggalah citarasa antarabangsa. Bahagian Foodie akan mempamerkan lebih daripada ratusan jenis makanan, memberikan pengunjung banyak pilihan untuk menjamu selera.
  1. Bengkel Kita – Bengkel Kita ialah kawasan yang dipenuhi dengan aktiviti menyeronokkan untuk kanak-kanak, termasuk Lato Lato yang popular dan pertandingan mewarna, serta zoo haiwan peliharaan dan rumah berhantu untuk beberapa keseronokan dan pengembaraan. Kanak-kanak boleh menikmati permainan, memenangi hadiah dan menerokai pelbagai minat dalam bahagian yang menarik dalam Festival BOOM ini.
  2. Sukaneka – Satu siri sukan dan permainan yang menyeronokkan dan mencabar yang sesuai untuk semua peringkat umur dan kebolehan. Daripada sukan klasik seperti bola sepak dan bola keranjang kepada permainan yang unik dan menarik, Sukaneka menawarkan pelbagai aktiviti yang akan membuatkan anda terhibur sepanjang hari.
  3. Auto Fest – Menampilkan 3 Pameran Auto yang menarik, salah satu acara kemuncak ialah pameran KCARS – Compact Modified Cars, yang mempamerkan kereta kompak yang dibina khas dan diubah suai. Lihat visual yang memukau dan persembahan yang mengagumkan semasa pemandu meletakkan kenderaan mereka mengikut rentak mereka.
  4. Bundle – Penggemar bundle boleh menyelam dalam-dalam untuk mencari kepingan berharga di antara pelbagai jenis barangan, termasuk pakaian vintaj, aksesori vintaj dan kraf buatan tangan yang unik.

Selain itu, Pesta BOOM adalah percuma sepenuhnya untuk semua peserta, menjadikannya boleh diakses untuk dinikmati oleh semua orang dalam komuniti.

PEPA telah berjanji untuk menderma 20% daripada hasil daripada setiap acara kepada pelbagai pertubuhan kebajikan, memastikan acara mereka bukan sahaja menyatukan orang ramai tetapi juga memberi impak positif kepada dunia.

Sertai PEPA di Festival BOOM dari 2 hingga 5 Jun 2023 dan berseronok sambil menyokong tujuan yang berbaloi!

Butiran Acara:
Tarikh: 2hb Jun – 5hb Jun, 2023
Masa: 10:00AM – 12:00AM
Lokasi: Kompleks Sukan Pandamaran, Klang
Yuran Masuk: Percuma (FOC)

For more information, please visit https://www.instagram.com/boomfestivalmy/?hl=en

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat