Kementerian Kewangan Batal Tender Projek Jana Wibawa RM7.2 Bilion

- Advertisement -

MACHANG – Sebanyak RM7.2 bilion nilai projek yang diserahkan kepada kontraktor Program Jana Wibawa membabitkan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) dibatalkan, kata Menterinya Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau yang juga Timbalan Perdana Menteri berkata, keputusan untuk membatalkan tender tersebut dilakukan oleh Kementerian Kewangan dan projek itu akan ditender semula.

“Kita tahu ada sedikit gangguan dari segi pelaksanaan dan yakinlah sekiranya tata etika dan peraturan diikuti ia akan dilakukan dengan segera, insya-Allah projek itu akan siap dalam tempoh yang ditentukan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Santunan Kasih Ramadan Negeri Kelantan 2023 di Pusat Transformasi Ilmu Bukit Tiu, di sini hari ini, yang turut dihadiri Pengerusi Perhubungan UMNO negeri Datuk Ahmad Jazlan Yaakub.

Sebelum ini, Timbalan Menteri Kewangan Datuk Seri Ahmad berkata syarikat yang terbabit dalam projek Program Jana Wibawa yang dilaksanakan ketika pandemik Covid-19, berpeluang menyertai tender terbuka yang akan dikeluarkan kerajaan. – Bernama.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat