Konsert ‘Kim Sejeong In Kuala Lumpur’ membuat peminat cair

- Advertisement -

“2023 KIM SEJEONG 1ST CONCERT TOUR ‘The 門’IN  KUALA LUMPUR” yang dianjurkan oleh ACO Media, dengan kerjasama METALIVE WORLD dan SUNNY SIDE UP, telah berlangsung pada 29 Oktober di Mega Star Arena, Kuala Lumpur.

Konsert selama dua setengah jam penuh dengan nyanyian, tarian, dan interaksi yang menghiburkan, memuaskan peminat-peminat “Sesang.”

Kim Sejeong, yang pertama kali tampil di Malaysia, merasakan sambutan hangat peminatnya setibanya di lapangan terbang Kuala Lumpur (KLIA). Dalam satu lagu, “Destiny,” beliau mengungkapkan bahawa Sesang adalah “destiny”nya, dan seringkali merindui peminatnya ketika beliau mencipta muzik ini pada waktu malam, kenyataan ini membuat peminat tersentuh dengan ungkapan tersebut.

Setelah menyanyikan lagu “Send A Letter,” Kim Sejeong juga membacakan surat yang ditulisnya untuk peminat, mengucapkan terima kasih kepada peminat yang telah memberikan sokongan dan kasih sayang sepanjang perjalanannya dari kumpulan terhad I.O.I hingga Gugudan, dan akhirnya menjadi penyanyi solo.

“Dalam ucapan beliau mengatakan “saya telah belajar banyak dan berkembang. Tanpa Sesang yang duduk di sini hari ini, saya tidak akan mencapai apa-apa. Peminat saya selalu menyambut saya dengan cara yang sama seperti dahulu. Saya berharap saya dapat memberikan Sesang hari yang tidak dapat dilupakan,” katanya.

Kim Sejeong, yang baru sahaja kembali dengan album studio pertamanya “門” pada awal September, menampilkan lagu utama “Top or Cliff” di dalam konsert. Beliau juga telah mengajar menyanyikan dua lagu dalam albumnya kepada peminat, iaitu “Voyage” dan “In The Rain,” dan menghidupkan suasana dengan tarian yang energetik.

Selain daripada itu, Kim Sejeong juga menarik perhatian sebagai penyanyi OST yang menjadi lagu buat drama Korea popular. Beliau memaparkan klip-klip dari drama seperti “Business Proposal,” “The Uncanny Counter,” dan “School 2017” semasa beliau menyanyikan lagu tema utama “Love, Maybe,” membiarkan peminat merasai perasaan romantik di dalam drama-drama tersebut.

Sebelum mengakhiri konsert, Kim Sejeong memberi kejutan dengan menyanyikan lagu-lagu rahsia, termasuk “Over The Rainbow” dari album terbarunya, serta versi pendek daripada “Slow Motion” dan “West Sky,” dan “Fingertips” yang pernah beliau nyanyikan semasa bersaing dalam rancangan realiti “Produce 101.”

 

Kim Sejeong juga memenuhi permintaan peminat lelaki dengan membuat reaksi keanak-anakan dan tersenyum malu tersipu selepas membaca skrip, reaksi yang mengundang jeritan gembira dari peminat.

Setelah menonton video yang diterbitkan oleh Sesang Malaysia untuknya, Kim Sejeong berkata, “Terima kasih atas video-video ini, saya sangat suka. Walaupun saya tidak tahu bila saya akan kembali ke Malaysia lagi, tetapi saya yakin anda semua akan datang, bukan?” Selain mengucapkan rasa terima kasih kepada peminat, beliau juga berjanji untuk bertemu mereka lagi pada masa depan.”

 

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat