Negara dan rakyat terhutang budi kepada Al-Sultan Abdullah – Ahmad Zahid

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Negara dan rakyat sudah pasti terhutang budi kepada Al- Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah yang penuh dengan hikmah dalam memerintah watan.

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, pastinya tercatat dalam tinta sejarah negara bahawa dalam era pemerintahan Tuanku, Malaysia mampu dikemudi dengan jayanya dan terus dihormati di persada dunia.

“Umno menjunjung kasih Ke Bawah Duli Al-Sultan Abdullah yang telah menyempurnakan tempoh pemerintahan sebagai Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVI.

“Sesungguhnya tempoh lima tahun sebagai Raja Pemerintah yang penuh dengan liku dan cabaran seperti pandemik Covid-19 dan kemelut politik memperlihatkan kebijaksanaan Tuanku dalam melaksanakan hak Perlembagaan,” ucap Zahid yang juga Timbalan Perdana Menteri I.

Beliau turut merakamkan ucapan Dirgahayu Tuanku yang akan kembali bersemayam sebagai Sultan dan Raja Pemerintah Negeri Pahang Darul Makmur.

“UMNO juga menyembah takzim Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar yang akan dimasyhurkan sebagai Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVII.

“Berbekalkan pengalaman luas Baginda Tuanku dalam pemerintahan, semoga Malaysia akan terus gemilang dan maju jaya hendaknya.

“Daulat Tuanku, payung negara tempat teduhan rakyat jelata,” kata Zahid.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat