Pendedahan Bul Budak Ku Li, Bukan Habibul Rahman

- Advertisement -
Nik Azmi Nik Salleh also known as Bul

Spekulasi bahawa Datuk Habibul Rahman Kadir Shah sebagai “Bul” yang meminta Raja Petra Kamaruddin membuat akuan bersumpah mengaitkan Datuk Seri Mohd Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor dalam pembunuhan Altantuya Saaribu adalah tidak benar.

Beberapa hari lalu Raja Petra menulis, “That was when Ku Li’s “boy”, Bul, came out with the idea to link you and Madam to Altantuya Shaariibbu’s murder. So, a few days later, I came out with that Statutory Declaration linking Rosmah to Altantuya’s murder, saying that she was there the night of the murder..”

Suara.TV menyiarkan gosip politik yang berlegar bahawa “bul” yang dikaitkan dalam tulisan tersebut merujuk kepada individu yang berpengaruh dalam elit politik negara pada zaman Tun Abdullah Badawi dan Mohd Najib Razak.

Suara TV tidak menyiarkan nama Habibul Rahman kerana tidak pasti sama ada gosip terbabit mempunyai kebenaran.

Namun kini Suara TV boleh mendedahkan Bul yang dimaksudkan oleh Raja Petra ialah Datuk Nik Ahmad Azmi Nik Md Daud, Penasihat Kewangan dan Peribadi Tengku Razaiegh Hamzah (Ku Li).

Bagaimanapun Suara TV tidak dapat mengesahkan sama ada benar bahawa Bul yang meminta Raja Petra membuat akuan bersumpah tersebut.

Bagaimanapun Ku Li pernah menafikan beliau mengarahkan Bul menggunakan Raja Petra untuk memnyerang Mohd Najib.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat