Umno Kedah hargai jasa Md Rozai Shafian, rakam ucapan takziah

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Umno Kedah berdukacita atas pemergian Allahyarham Datuk Md Rozai Shafian yang telah meninggal dunia semalam pada usia 69 tahun.

Pengerusi Umno Kedah, Datuk Seri Mahdzir Khalid mewakili seluruh kepimpinan Umno Negeri itu merakamkan ucapan takziah kepada isteri Allahyarham, Datin Paduka Khalijah Ghazali serta seluruh ahli keluarga.

“Sesungguhnya Umno Negeri Kedah telah kehilangan seorang bekas pemimpin yang banyak meninggalkan jasa khususnya ketika Allahyarham berkhidmat selaku Setiausaha Perhubungan Umno Kedah dan juga sebagai Ketua Umno Bahagian Pendang dan kemudiannya selaku Speaker Dewan Undangan Negeri Kedah.

“Selain itu, Umno Kedah turut merakamkan penghargaan di atas segala jasa dan bakti Allahyarham sepanjang usianya bersama kepimpinan Umno Negeri Kedah,” katanya dalam kenyataan pada Selasa.

Menurut Mahdzir, Allahyarham Md Rozai pernah berkhidmat sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) sebelum terjun ke dunia politik untuk berkhidmat sebagai Setiausaha Politik kepada Allahyarham Tan Sri Sanusi Junid dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Tiang pada tahun 1999.

“Allahyarham berkhidmat sebagai Setiausaha Perhubungan Umno Kedah pada tahun 1996 hingga 1999 untuk pertama kali dan kemudiannya sekali lagi dilantik menjawat tugas itu pada tahun 2016 hingga 2018.

“Pada tahun 2013, Allahyarham dilantik sebagai Speaker DUN Kedah sehingga tahun 2018.

“Allahyarham menerajui Umno Pendang selaku Ketua Bahagian bermula pada tahun 2004 hingga 2018.

“Allahyarham merupakan sahabat lama saya yang dikenali lebih 30 tahun lalu. Saya mendoakan agar roh Allahyarham dicucuri rahmat oleh Allah SWT dan ditempatkan bersama mereka yang beriman dan para solihin”, ujar Mahdzir.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat