Ahmad Maslan, Bekas MB Perak Tak Boleh Ceramah Kerana Tiada Permit

Tanjung Malim – Kerana tidak mempunyai permit untuk berceramah bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir terpaksa menjadi moderator Majlis Taqarrub di Dataran Felda Gunung Besout 4 di sini malam tadi.

Zambry hadir bersama-sama Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan pada majlis tersebut bagi membantu kempen calon Barisan Nasional (BN), Mohd Zaidi Aziz.

Pada awal majlis tersebut, Zambry turut menawarkan diri sebagai pembaca doa selepas individu yang dipanggil untuk membaca doa pada majlis tersebut tidak memunculkan diri.

Pengacara majlis kemudiannya menjemput Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pangkor itu menyampaikan ucapan, namun beliau enggan berbuat demikian kerana tidak mempunyai permit untuk menyampaikan ceramah.

Mohamad yang kemudiannya dijemput menyampaikan ucapan bangun memperkenalkan Zambry sebagai moderator ceramah pada malam tersebut.

“Saya jemput adinda saya Dr Zambry sebagai moderator malam ini (malam tadi). Dia tak boleh ceramah sebab tak ada permit. Jadi moderator boleh,” katanya.

Zambry kemudiannya memperkenalkan Mohamad dan bercerita tentang latar belakang bekas Menteri Besar Negeri Sembilan itu sebelum dijemput menyampaikan ceramah di hadapan penduduk dan penyokong BN.

Dalam majlis tersebut, dijadualkan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan perlu menyampaikan ceramah sebelum Mohamad namun beliau terlewat.

Bagaimanapun, sejurus tiba kira-kira jam 11 malam, Ahmad yang juga Ahli Parlimen Pontian juga tidak boleh menyampaikan ceramah kerana tidak mendapat permit.

Zambry kemudiannya meminta Ahmad memberikan kata aluan diikuti tiga rangkap pantun sambil disambut tawa orang ramai yang hadir.

Topik Hangat

50 Buffet Ramadhan 2021 Kuala Lumpur Selangor

Bulan puasa kini menjengah, namun sudahkah anda jumpa destinasi buffet untuk sesi iftar nanti? Atau anda masih tercari-cari destinasi buffet yang mana yang patut anda...

Saya Tak Tahu Suami dan Anak Zeti Terima Wang 1MDB – Mahathir

PETALING JAYA - Bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad berkata, beliau tidak mengetahui berhubung dakwaan bahawa suami dan dua anak bekas gabenor Bank Negara,...

Ezlynn ada dipanggil SPRM

Kuala Lumpur: Penyanyi Ezlynn, 39, mengesahkan dia ada dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan sudah tampil memberi keterangan di ibu pejabat SPRM di...

Berita Berkaitan

Harga Minyak Dunia Turun Susulan Lonjakan Kes Jangkitan Covid-19 Di India

NEW YORK – Niaga hadapan minyak mentah berakhir rendah, turun dari paras tertinggi dalam satu bulan kerana kebimbangan terhadap India yang mungkin mengenakan sekatan...

PAS Sedia Jadi Orang Tengah Selesaikan Pertelingkahan UMNO, Bersatu

PASIR PUTEH - PAS bersedia untuk menjadi orang tengah bagi menyelesaikan pertelingkahan antara UMNO dan Bersatu demi kelangsungan pemerintahan negara menjelang Pilihan Raya Umum...

Kapal Selam Indonesia Hilang Di Perairan Utara Bali

JAKARTA – Kapal selam milik Angkatan Laut Indonesia (TNI) yang membawa 53 anak kapal disahkan hilang di perairan sekitar 60 batu di utara Bali,...