UMNO Sabah Tiada Maklumat Pertukaran Kerajaan Negeri

- Advertisement -

Kota Kinabalu – Umno Sabah menjelaskan pihaknya tidak mempunyai maklumat terperinci mengenai ura-ura ada cubaan untuk menubuhkan kerajaan baru di negeri berkenaan.

“Umno Sabah bukan di belakang semua usaha itu.. Ia adalah antara Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) parti-parti yang ada di Sabah,” kata Pengerusi Perhubungan Umno Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin.

“Apa yang saya tahu sekarang adalah untuk memperkuatkan Umno Sabah bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Kota Kinabalu, hari ini.

Merujuk kepada perjumpaan dengan Ahmad Zahid, Bung Moktar berkata ia melibatkan pertemuan dengan semua pemimpin Umno di pelbagai peringkat di seluruh Sabah, selama dua hari sejak semalam, dengan tujuan berbincang mengenai perkembangan politik semasa negara.

“Politik Malaysia kini sudah berubah… siapa sangka kerajaan Pakatan Harapan boleh lumpuh tidak sempai sepenggal pun. Banyak cabaran yang kita perlu hadapi dalam kebiasaan baharu politik dan ia antara lain yang di sampaikan oleh presiden Umno,” katanya. – Bernama

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
230,282FollowersFollow
27,497FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat