Tempahan MacBook Pro dibuka

- Advertisement -

Pengguna yang mahu mendapatkan peranti baharu keluaran Apple iaitu MacBook Pro dengan padanan cip baharu boleh melakukan tempahan bermula semalam.

Menerusi barisan MacBook Pro, ia dikuasakan dengan cip Apple M1 Pro dan Max

Sekaligus kuasa prestasinya melangkaui cip terdahulu iaitu M1.

Pada Oktober lalu, Apple memperkenalkan barisan cip baharu berkenaan ketika  majlis pengenalan khas menggunakan tema ‘Unleashed’, Apple menyatakan bahawa cip baharu itu akan memberi kuasa prestasi signifikan kepada pengguna.

Cip Apple M1 Pro dan Max berkenaan masih menggunakan seni bina ARM dengan pemproses 5nm.

Bagi M1 Max pula, ia adalah kuasa prestasi dua kali ganda berbanding Apple M1 Pro dengan sokongan RAM sehingga 64GB serta kelajuan 400GB/s.

Susulan pengenalan cip itu, Apple turut mengumumkan generasi baharu MacBook Pro yang dikuasakan dengan M1 Pro dan M1 Max yang direka khusus untuk Mac.

Peranti MacBook berkenaan ditawarkan dalam dua variasi iaitu saiz skrin 14 inci serta 16 inci yang didatangkan dengan pelbagai teknologi terkini seperti keupayaan Pembelajaran Mesin (Machine Learning) termasuk prestasi bateri yang mengagumkan.

Generasi baharu MacBook Pro ini turut menggunakan skrin ‘Liquid Retina XDR’ bersama-sama kamera FaceTime 1080p dengan sokongan sambungan terbaik di dalam kelasnya.

Sistem operasi macOS Monterey yang direka khusus untuk prestasi terbaik untuk cip baharu itu membolehkan pengguna merasai pengalaman kepenggunaan tahap optimum.

Sesuai dengan jolokan nama ‘Pro’ itu, MacBook ini sememangnya direka untuk penugasan kompleks seperti pembangun perisian, jurugambar profesional, pembikin filem dan pembuatan animasi terkini tanpa sebarang masalah.

MacBook Pro dengan keupayaan M1 Pro serta M1 Max ini menggunakan binaan ‘Sistem Di Atas Cip’ (SoC) yang memberikan prestasi memori lebih baik daripada generasi sebelumnya.

Pengguna boleh melakukan tempahan untuk MacBook Pro model M1 Pro dan M1 Max menerusi apple.com/my/store dan penjual rasmi barangan Apple.

Untuk model MacBook Pro 14 inci, tanda harga bermula RM8,799 manakala untuk 16 inci, harga bermula RM10,799.

Harian Metro

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
27,609FollowersFollow
13,813SubscribersSubscribe

Topik Hangat