Sony Bill Williams kongsi ilmu ragbi dengan 60 peserta NRDP

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Bekas pemain All Blacks, Sonny Bill Williams berbesar hati menjalin kerjasama dengan Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM) sekiranya diberikan ruang pada satu hari nanti.

Williams yang meluangkan masa hampir satu jam bersama 60 peserta Program Pembangunan Ragbi Negara (NRDP) di Stadium Mini Majlis Sukan Negara di Bukit Jalil hari ini secara berseloroh berkata, dia amat terbuka sekiranya diberikan peluang sedemikian.

“Sudah pasti Insya-Allah. Tapi mungkin lutut saya tidak bersetuju. Apapun, saya suka untuk datang semula dan menjadi sebahagian daripada (keluarga) ragbi di Malaysia… tapi dalam kapasiti yang berbeza,” katanya kepada media selepas sesi bersama peserta NRDP, hari ini.

Dalam program berkenaan, seramai 60 peserta yang masing-masing terdiri daripada 30 lelaki dan 30 wanita berpeluang menimba pengalaman berharga bersama Williams yang diberikan jolokan ‘The Offload King’ terutama dari sudut kemahiran.

Turut hadir meluangkan masa pada program berkenaan adalah Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Adam Adli Abd Halim.

“Masa tidak cukup panjang. Tapi saya amat berbesar hati dengan program NRDP ini dan melihat langkah pertamanya… ada bakat di sana. Mungkin daripada sudut dana itu kecil tetapi bakat yang menyukai ragbi sangat kuat di Malaysia.

“Insya-Allah saya akan datang (semula ke Malaysia). Kalau saya datang, saya nak lihat perlawanan sebenar, ke sekolah, kolej dan menyaksikan perlawanan di tahap tinggi,” kata Williams yang memeluk Islam pada 2009 itu. – BH

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat