Siri jelajah album Amir Masdi sukses! persembahan ‘A Class’

- Advertisement -

Siri jelajah Album Amir Masdi telah berjalan dengan jayanya menerusi ‘Showcase’ jelajah album yang diadakan di Hard Rock Cafe, melaka pada 15 September lalu. Ianya satu kebanggaan apabila persembahan bersempena penerbitan album sulung berjudul Amir Masdi itu dihadiri 600 peminat yang datang dari pelusuk negeri.

Amir, 27 atau nama sebenarnya amir Syazwan Masdi telah menunaikan janjinya untuk memberikan persembahan bertaraf ‘A Class’ dengan menyanyikan 21 lagu terdiri daripada lagu-lagu dalam album Amir Masdi, single terdahulu dan beberapa lagu penyanyi popular lain.

Yang pasti ‘showcase’ tersebut adalah satu persembahan yang menakjubkan sehingga membuat semua peminat pulang tersenyum dan terpahat satu memori indah yg tidak akan dilupakan bila bila. Datang dengan harapan, pulang membawa kepuasan.

“Untuk ‘album tour’ ini memang menjadi impian saya. Kalau ada album sahaja saya belum betul-betul puas, tapi peluang keemasan ini hadir tepat pada waktunya. Saya sangat gembira dan bersyukur apabila dapat menjayakan projek ini di lokasi pertama di Hard Rock Cafe, Melaka.

“Apa boleh dikatakan, penonton yang hadir pada persembahan siri jelajah album Amir Masdi memang hebat. Tanpa sokongan mereka, mustahil untuk saya berjaya berada atas pentas itu seterusnya menghiburkan mereka semua.

“Tidak dinafikan ‘crowd’ pada malam itu sangat ‘sporting’. Walaupun ada lagu baharu daripada album, tapi mereka tetap menyanyi bersama. Semangat mereka itu menjadi aura untuk saya terus memberikan persembahan lebih baik pada masa akan datang,” katanya.

Pada persembahan selama dua jam itu, Amir diiringi lima pemuzik berpengalaman.

Berita gembira buat peminat Amir Masdi apabila siri jelajah album itu bakal diteruskan di beberapa lokasi lain di seluruh negara tidak lama lagi.

Selepas kejayaan persembahan di lokasi pertama Hard Rock Café, Melaka, seterusnya Amir akan berada di Wilayah Persekutuan Labuan. Maklumat lengkap persembahan ini akan dimaklumkan dalam masa terdekat.

“Ini adalah projek yang bangus sebab saya dapat berjumpa dengan peminat dari pelbagai negeri di Malaysia. Dalam perancangan, kami mahu jayakan di sebanyak lokasi yang mampu. Kalau boleh memang nak buat di setiap negeri, tapi itu akan diuruskan kemudian. Jadi, nantikan pengumuman dari sesame ke semasa,” katanya.

Menariknya, Amir adalah artis pertama yang membuat persembahan di Hard Rock Café Melaka bersempena ulang tahun ke-10 mereka.

“Pihak Hard Rock Cafe juga ada umumkan satu perkara yang istimewa untuk ‘album tour’ saya ini. Saya adalah artis pertama yang membuat persembahan pada hari ulang tahun ke-10 mereka. Apabila dapat tahu saya terkejut sebab bukan senang untuk menyanyi di Hard Rock apatah lagi mengadakan ‘showcase’ di situ,” katanya.

 

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat