Beri mandat kepada UMNO lima tahun, masalah air di Kelantan Selesai janji Ahmad Zahid

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Umno merayu kepada pengundi Kelantan supaya memberi peluang kepada parti itu untuk tempoh lima tahun pada Pilihan Raya Negeri (PRN) nanti, bagi menyelesaikan masalah bekalan air negeri Kelantan.

Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata masalah air di Kelantan adalah janji Umno yang akan diselesaikan sekiranya diberi peluang oleh rakyat.

“Bagi saya di Kelantan, masalah air mesti diselesaikan dan itu adalah janji Umno dan Barisan Nasional (BN). Dalam keadaan ini, pengundi Kelantan perlu membantu Umno untuk sekali ini.

“Cuba beri peluang untuk Umno hanya untuk lima tahun sahaja, jika dirasakan tidak okay, boleh tukar semula.

“Kita hanya perlukan masa lima tahun untuk BN membuktikan kita mampu memberi bekalan air bersih kepada rakyat di negeri ini,” katanya lapor BH.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas Majlis Pengenalan Calon-Calon Pemilihan UMNO sesi 2023/2026, Kota Bharu, pada Rabu.

Yang turut hadir, Pengerusi Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Ahmad Jazlan Yaakub.

Mengulas lanjut, Zahid yang juga Timbalan Perdana Menteri berkata, pihak tertentu tidak boleh menyalahkan Allah dalam isu air keruh, sebaliknya sebagai pemimpin perlu berusaha memberi air bersih kepada rakyat.

“Jadi berilah peluang kepada Umno dan BN untuk kali ini. Dasar yang baik dilaksanakan oleh kerajaan negeri, kita akan teruskan,” katanya.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,279FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat