Amiruddin menghadap Sultan Selangor persembah DUN tak dibubar

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari tiba di Istana Bukit Kayangan di Shah Alam bagi menghadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, kira-kira jam 10.05 pagi pada Selasa.

Amirudin dijangka memberi taklimat kepada Sultan Sharafuddin berhubung keputusan kerajaan negeri tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) serentak dengan pembubaran Parlimen.

Lapor Sinar Harian semalam, Amirudin memaklumkan, beliau akan menghadap Sultan Sharafuddin pada Selasa untuk memberikan taklimat berkenaan perkara itu.
Amirudin yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Selangor berkata, PH kekal pendirian tidak mahu mengadakan PRU15 pada tahun ini dengan mengambil risiko kemungkinan banjir.

Pada Rabu, Pengerusi PH, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, tiga negeri PH iaitu Selangor, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang tidak akan membubarkan DUN jika PRU15 diadakan tahun ini seperti diputuskan dalam mesyuarat Majlis Presiden.

Bagaimanapun Ismail Sabri mengesyorkan Ketua-ketua Kerajaan Negeri kecuali Sabah, Sarawak, Melaka dan Johor mengambil tindakan sewajarnya iaitu membubarkan DUN masing-masing pada tarikh yang sama.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,478FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat