A.R. Rahman menjanjikan pentas menakjubkan dan Lagu-lagu hebat di Persembahan Kuala Lumpur

- Advertisement -

Peminat-peminat A.R. Rahman berpeluang luar biasa untuk bertemu dengan maestro muzik terkenal dunia ini semasa sesi bertemu-peminat eksklusif hari ini. Perhimpunan ini menarik hampir 1,500 orang di Pusat Konvensyen Antarabangsa Majestic, Menara PGRM KL, sebagai prelude kepada konsert mega yang dinantikan dijadualkan pada 27 Julai di Stadium Nasional Bukit Jalil pada pukul 8 malam.

Semasa sesi itu, A.R. Rahman berkongsi pengalamannya yang luas dalam industri muzik dan menjawab beberapa soalan daripada peminat yang dipilih. Beliau mengucapkan kegembiraannya kembali ke Malaysia, mencatatkan bahawa rakyat Malaysia sentiasa menjadi peminat yang paling setia dan beremosi baginya.

Dalam jawapannya terhadap satu soalan, Rahman menasihati komposer muda dan baru untuk menjadi unik dan mengelakkan mengikuti trend secara buta-buta. Beliau juga berkongsi pandangan tentang projek-projek akan datangnya.

Apabila ditanya mengenai penggunaan Kecerdasan Buatan (AI) dalam komposisi muzik, Rahman mengakui kelebihan dan kekurangannya tetapi menekankan bahawa ia tidak dapat menggantikan bakat manusia yang tulen.

Momentum utama petang itu adalah kad berbentuk hati mengejut yang disediakan oleh peminat, menyatakan kagum dan cinta mendalam mereka kepada A.R. Rahman. Gestur tulus ini berakhir dengan momen yang mengingati di mana Rahman mengambil selfie di pentas dengan penonton, merakamkan kegembiraan dan keghairahan acara ini sambil mencipta kenangan yang berharga bagi peminat.

Maestro itu juga diberi kemeja batik yang indah, melambangkan warisan budaya Malaysia yang kaya. Segmen Gambit istimewa menyaksikan penganjur, penaja, dan rakan kongsi diundang ke pentas untuk sambutan berkonfeti, berharap untuk acara yang berjaya di hadapan.

Acara berakhir dengan A.R. Rahman menggema beberapa baris daripada hit terbarunya, atas permintaan dari peminat yang bersorak. Apabila ditanya tentang apa yang dijangkakan dari konsert akan datang, Rahman berkata, “Konsert ini penuh dengan kejutan. Jangan terkejut dengan pilihan lagu dan persembahan.”

Disampaikan secara bersama oleh Thamarai Jewels dan SRM International Real Estate LLC, dan dianjurkan oleh Star Planet, acara mega A.R. Rahman Live in Kuala Lumpur 2024 akan menampilkan hits ikonik A.R. Rahman dan lagu-lagu tercinta, ditingkatkan dengan produksi visual dan audio yang luar biasa.

Artis-artis tambahan telah diumumkan hari ini, membawa jumlah penyanyi yang menyertai pentas kepada 12 orang, termasuk Mano, Srinivas, Sri Rascol, Shweta Mohan, Shakthisree Gopalan, Blaaze, ADK, Ameen Rahman, Shubha Vedula, Shivang Sudhir Vaishnav, Hriday Deepak Gattani, dan Bhavin Navin Pushkama.

Tiket untuk konsert ini sedang terjual dengan cepat, dengan permintaan tinggi dijangka berikutan sesi istimewa ini bersama Rahman. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.starplanet.com.my.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat