Ahli Parlimen Jeli pula isytihar sokong Anwar, akui tiada paksaan atau ditekan

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen Jeli, Zahari Kechik pula mengisytiharkan sokongan kepada kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkuatkuasa serta-merta.

Zahari menyatakan bahawa keputusan itu dibuat selepas beliau meneliti, memperhalusi dan mempertimbangkan dengan sehabis baik tentang permasalahan yang dihadapi oleh rakyat terkini mengenai kos sara hidup, himpitan mengenai keperluan asas yang perlu dipertingkatkan dan pembangunan yang mesti diteruskan di dalam Kawasan Parlimen P.030 Jeli.

Tegas beliau bahawa pengisytiharan sokongan kepada Perdana Menteri dibuat tanpa sebarang paksaan, pengaruh dan tekanan daripada mana-mana pihak.

Kata Zahari, ia dibuat atas kerelaan saya sendiri demi rakyat dalam Parlimen Jeli.

“Maka saya sebagai Ahli Parlimen Jeli dengan ini mengisytiharkan sokongan kepada kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim Perdana Menteri Malaysia ke 10 bermula dari tarikh kenyataan ini dikeluarkan.

“Saya sedar rakyat mesti diutamakan dan pembangunan mesti diteruskan tanpa sebarang kompromi,” katanya pada Rabu.

Tegas Zahari lagi, dalam alaf yang serba mencabar ini selaku Ahli Parlimen beliau harus memberi khidmat yang terbaik buat rakyat dalam Parlimen Jeli.

Namun demikian, beliau akan taat, setia dan kekal sebagai ahli Bersatu.

“Saya bersedia berdepan dan menerima risiko dari tindakan disiplin parti demi memastikan pengundi-pengundi dan rakyat dalam Parlimen Jeli tidak menjadi mangsa keadaan dan tidak ketinggalan menerima semua bentuk pembangunan
dan bantuan dari Kerajaan Pusat.

“Maka dengan ini saya juga mengisytiharkan untuk menyokong sebarang dasar-dasar dan inisiatif yang kerajaan lakukan di dalam memulihkan ekonomi negara serta meletakkan kebajikan dan kepentingan rakyat.

“Sokongan saya ini berterusan sehingga Pihanraya Umum (PRU) yang seterusnya.

“Moga Allah akan memberkati dan kepada Allah saya berserah,” ujar Zahari lagi.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat