GTR Burger Meterai Penajaan bersama Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) bagi tujuan Pembangunan Bola Sepak

- Advertisement -

KLANG, 7 Februari – Jenama “Burger Jalanan” terkenal, GTR Burger, memeterai perjanjian menaja Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) selama 3 tahun bermula musim 2024 bagi tujuan Pembangunan Bola sepak khususnya di Selangor seiring dengan identiti FAS.

Pengasas GTR Burger, Nordin Mat berkata, ketika mula bertapak di dalam industri, mereka hanya meletakkan sasaran awal untuk fokus menghasilkan burger yang sempurna.

“Bagi menghasilkan burger yang sempurna perlunya ada latihan dan praktikal pada kadar maksimum. Ianya seiring dengan identiti FAS yang amat menekankan aspek pembangunan dalam melahirkan pemain yang sempurna.

Sebab itu GTR Burger memaktubkan perjanjian penajaan ini dengan FAS kerana kita ada perancangan yang lebih besar yang bakal kita laksanakan untuk lebih mendekati industri sukan bola sepak di negara ini”, katanya dalam satu kenyataan kepada media hari ini.

Majlis menandatangani Perjanjian Persefahaman (MOU) penajaan di antara FAS dan GTR Burger berlangsung di Wyndham Acmar Klang sempena Pelancaran Musim Ke-3 FAS Women’s Super League (WSL) 2024 pada 28 Januari lalu.

FAS diwakili oleh Setiausaha Agungnya, Muhammad Izrin Nabil Ismail, manakala GTR Burger oleh Nordin Mat selaku Pengerusi Koperasi Kelab Generasi Transformasi Ruminan Malaysia Berhad (GTR).

MOU turut membabitkan rakan penaja musim 2024 yang lain iaitu Joma selaku pakaian rasmi FAS, FAS Drink, minuman rasmi FAS, Koperasi Kangen Selangor Berhad dan Kelme, penaja bola rasmi bagi FAS Women’ Super League (WSL) 2024.

Majlis disaksikan oleh EXCO Belia, Sukan dan Keusahawanan Selangor, Mohd Najwan Halimi, Timbalan Presiden FAS, Dato’ Sri Dr. Shahril Mokhtar, Pengerusi Eksekutif Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) , Rusli Jaafar dan Pengasas Bersama GTR Burger, Najib Jalil.

“Sejak kecil, bola sepak adalah permainan utama kita, tak kiralah di kampung, pekan atau bandar dan sekarang kerana kecintaan kami terhadap bola sepak, dengan bangganya kami kini adalah sebahagian daripada sukan kegemaran ramai ini sebagai penaja rasmi untuk Persatuan Bolasepak Negeri Selangor”, tambah Nordin.

Menerusi penajaan itu, GTR Burger akan terlibat di dalam kira-kira 1,500 perlawanan setiap tahun dengan lebih 300 ribu peminat bola sepak yang akan hadir di semua program anjuran FAS.

Ia turut merangkumi potensi publisiti membabitkan lebih 11 juta penonton menerusi platform atas talian dan siaran televisyen bagi program pembangunan FAS.

Nordin turut mengajak semua peminat pasukan Selangor untuk berkunjung ke gerai GTR Burger di seluruh negeri itu untuk merasai keunikan rasa menu GTR Burger.

“Kami bukan hanya sekadar menunjukkan sokongan, tapi juga untuk berkongsi kenikmatan burger kami yang dibuat dengan hati untuk anda para peminat setia The Red Giants.

Saya benar-benar tak sabar untuk bertemu dengan semua penyokong Selangor, datanglah ke gerai kami GTR Burger, sambil kita menyokong kepada Pembangunan Bola Sepak pasukan negeri Selangor, nikmatilah juga GTR Burger,” katanya.

Tambah beliau, penajaan ini bertujuan membuka peluang kepada peminat bola sepak untuk mengenali GTR Burger dengan lebih dekat dan seterusnya merasai burger GTR selain memberikan pulangan penjualan dan pemasaran kepada semua peniaga jenama berkenaan di seluruh negeri Selangor.

-END-

 

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat