Blues Gang bakal menggegarkan Zepp KL dengan Konsert Apo Nak Dikato

- Advertisement -

Blues Gang, band legendaris yang telah mengukir namanya dalam dunia blues dan rock selama lima dekad, akan membuat kemunculan solo dalam konsert besar bertajuk Blues Gang Apo Nak Dikato. Acara eksklusif ini dijadualkan berlangsung pada malam 9 Ogos di Zepp Kuala Lumpur, sebuah pentas yang eksklusif sesuai untuk menyaksikan momen bersejarah ini.

Penyanyi utama, Ito Mohd, menyatakan bahawa konsert ini adalah refleksi perjalanan panjang Blues Gang selama lima dekad, yang diilhamkan oleh judul album mereka, “Apo Nak Dikato”, yang dirilis 40 tahun yang lalu. Bagi band ini, konsert ini bukan sekadar persembahan biasa, tetapi juga merupakan penghormatan kepada warisan mereka dalam dunia muzik.

Konsert ini juga akan menjadi yang pertama dalam 50 tahun terakhir di mana Blues Gang akan tampil solo dalam persembahan berskala besar. Dengan lagu-lagu klasik seperti “Khatulistiwa” dan “Oh! Mama Saya Mahu Kahwin”, serta hits lain seperti “Cinta Oh Cinta” dan “Mak Siti”, dijangka akan menjadi sorotan utama dalam konsert berdurasi hampir dua jam ini.

Pengarah Urusan AV Group, Zool Azri Abu Bakar, menyatakan bahawa konsert ini akan mencakupkan unsur budaya Melayu, dengan segmen khas yang menyatukan alunan blues dan rock dengan elemen Dikir Barat, serunai Melayu, dan gendang. Ini adalah cara bagi Blues Gang untuk mempersembahkan warisan budaya Malaysia melalui medium muzik mereka.

Selain menghibur peminat dengan persembahan yang mengasyikkan, konsert ini juga akan memberi sumbangan kepada tabung bantuan Palestin sebagai satu bentuk sokongan dari penganjur dan peminat kepada isu kemanusiaan yang penting.

Konsert Blues Gang Apo Nak Dikato juga akan menawarkan hadiah-hadiah cabutan bertuah kepada pembeli tiket sebagai tanda penghargaan kepada peminat setia mereka. Dengan diskaun 15% bagi pembelian tiket Platinum dan Diamond, peminat digalakkan untuk meraih peluang ini semasa tempoh diskaun berlangsung.

Peminat boleh mendapatkan tiket-tiket konsert Blues Gang Apo Nak Di Kato di laman web ilassotickets.com mulai sekarang sehingga ke tarikah konsert. Peminat juga boleh memilih membeli secara bayaran ansuran sebanyak 3 kali di laman web itu nanti menggunakan aplikasi Atome.

Tiket berharga RM198 (Silver), RM268 (Gold), RM398 (Platinum) dan RM338 (Diamond), selain RM5,099 (Royal Box – ruang eklusif boleh memuatkan 8-10 pax) boleh didapatkan dengan melayari laman web tiket online http://ilassotickets.com atau hubungi hotline +60 11-1329 7822.-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat