Saiful Jaicob: Dari Luncai Emas ke Carta Lagu Artis Sabah 2024

- Advertisement -

Saiful Jaicob, nama yang semakin dikenali dalam industri muzik Sabah, kembali dengan single terbaru berjudul “Kali Kedua”. Single ini, yang digubah oleh Saiful Jaicob sendiri dan dilirik oleh Kent, telah dirakamkan di Patauboys Home Studio, Sabah.

Perjalanan seni Saiful bermula pada tahun 2017 setelah menyertai program anjuran Luncai Emas bersama komposer-komposer tempatan Sabah yang lain. Kini, beliau kembali dengan single “Kali Kedua” yang telah diedarkan secara digital oleh Luncai Emas.

“Lagu ini mengisahkan tentang prinsip seorang insan yang pernah ditinggalkan kemudian dirujuk kembali namun menolak dengan sepenuh hati,” jelas Saiful mengenai tema lagu tersebut.

“Kali Kedua” telah mendapat tempat di hati pendengar dan berjaya menduduki tangga ke-2 dalam Carta Lagu Artis Sabah (CLAS) selama 13 minggu berturut-turut sejak 1 April 2024.

“Saya sangat teruja kerana lagu ini telah menduduki tangga ke-2 dan berharap ianya dapat bertahan sehingga minggu akhir dan menjadi juara dalam Carta Lagu Artis Sabah 2024,” tambah Saiful lagi.

Single “Kali Kedua” akan dilancarkan di semua platform digital pada 5 Julai 2024, termasuk di saluran YouTube rasmi. Para peminat juga boleh mengundi lagu ini di laman Facebook Carta Lagu Artis Sabah.

Dengan harapan lagu ini akan terus berkembang dan mendapat tempat di hati pendengar seluruh Sabah dan Semenanjung Malaysia, Saiful Jaicob optimis untuk melihat kejayaan “Kali Kedua” dalam industri muzik tempatan.

4o

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat