DOCM Bantu Ibu Tunggal

- Advertisement -

KUALA LUMPUR- Seorang ibu tunggal orang kurang upaya (OKU) hanya bergantung kepada wang bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sebanyak RM300 yang diterima setiap bulan dan daripada anaknya bagi menampung keperluan hidup seharian.

Hajimah Saad, 70, yang sebelum ini bekerja sebagai tukang bersih pejabat, hilang mata pencarian selepas terlibat dalam satu kemalangan langgar lari ketika balik dari tempat kerja.

Menurut Hajimah, bantuan yang diterima kini kurang berbanding ketika sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tahun lepas.

“Dulu sebelum PKP, ramai orang hulur sumbangan, tapi sekarang mungkin yang bagi bantuan turut terkesan akibat Covid-19 malah anak pun sama.

“Kalau ada bantuan yang diberikan sekarang, memang sangat bersyukur, lagi-lagi dah nak dekat bulan Ramadan,” katanya selepas menerima sumbangan Dana Permai Relief Fund 2021 di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Hiliran Ampang anjuran Kelab Permotoran Desmo Owners Club Malaysia (DOCM), di sini pada Sabtu.

Sumbangan tersebut disampaikan oleh Pengerusi DOCM, Ainul Hasri Shah Abu Hassan dan Ketua Pemuda UMNO Tititiwangsa, Datuk Nazir Hussin Akhtar Hussin.

-SINAR HARIAN

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
230,282FollowersFollow
27,498FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat