MB Pahang tersasul dan akui kesilapan – Fadzli

- Advertisement -

KUANTAN – Exco Komunikasi dan Multimedia, Belia, Sukan dan Badan-badan Bukan Kerajaan Pahang, Fadzli Mohamad Kamal berkata, kesilapan Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail yang tersasul menyebut ‘Palestin pengecut, Palestin hancur’ segera disedari oleh Menteri Besar ketika berucap dalam Himpunan Pahang For Palestin di Dataran Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) semalam.

Jelas beliau, ia segera diperbetulkan dan Menteri Besar mengakui kesilapan tersebut.

“Selaku penyelaras sekretariat himpunan itu, saya terpanggil mengulas isu yang sengaja ditularkan di media sosial ketika ini susulan kesilapan tutur kata Yang Amat Berhormat Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail ketika berucap dalam himpunan tersebut,

“Saya berada di tempat kejadian dan Menteri Besar berucap dengan penuh semangat dan ketika itu berlaku kesilapan, saya segera maklumkan dan beliau segera perbetulkan, mengaku tersasul dan meminta tidak dihebahkan kepada umum,” ujarnya.

Ujar Fadzli lagi, banyak lagi benda masyarakat boleh hebahkan kepada umum berhubung himpunan tersebut, antaranya Pahang adalah negeri pertama anjurkan himpunan besar-besaran menyokong Palestin, sumbangan RM100,000 untuk Tabung Pahang For Palestin.

Menteri Besar juga dengan nada tegas dan berani mengecam Pertubuhan Bangsa- Bangsa Bersatu (PBB) yang gagal mengambil tindakan tegas terhadap kekejaman Israel, jelas Fadzli lagi.

“Ini yang patut kita tularkan, kenapa nak tularkan isu tutur kata sedangkan beliau (Wan Rosdy) mengaku dengan jelas tersasul.

“Pada saya janganlah kita semata-mata nak kejar populariti, nak tingkatkan view dan like sanggup sebarkan berita-berita yang boleh menjejaskan keharmonian dalam masyarakat…sebarkan berita yang tepat dan bagus,” katanya.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat