Tempahan Model Perodua D55L Kini Dibuka, Harga Ditawarkan Bermula Daripada RM62,500

Sudah sekian lama orang ramai menunggu bilakah Perodua akan ‘bercerita’ lebih lagi mengenai model SUV baru mereka yang lebih dikenali sebagai Perodua D55L, hari ini Perodua telah mengumumkan tempahan untuk kereta SUV tersebut telah dibuka.

Antara info terkini mengenai kereta SUV yang telah pihak Perodua kongsikan ialah model D55L ditawarkan dalam tiga pilihan varian dengan pelbagai pilihan warna.

vocket-perodua-d55l-sudah-boleh-ditempah-2

SUMBER GAMBAR: FUNTASTICKO.NET

vocket-perodua-d55l-sudah-boleh-ditempah-3

SUMBER GAMBAR: FUNTASTICKO.NET

Difahamkan setiap varian akan hadir dengan warna berbeza yang telah dikategorikan seperti berikut:

  1. Ativa 1.0 X Turbo CVT – Glittering Silver (S28), Granite Grey (S43) dan Cobalt Blue (B79)
  2. Ativa 1.0 H Turbo CVT – Glittering Silver (S28), Granite Grey (S43), Cobalt Blue (B79), Pearl Diamond White (W25) dan Pearl Delima Red (W75)
  3. Ativa 1.0 AV Turbo CVT – Glittering Silver (S28), Granite Grey (S43), Cobalt Blue (B79), Pearl Diamond White (W25), Pearl Delima Red (W75), Pearl Diamond White Dual Tone (XJ3) dan Pearl Delima Red Dual Tone (XJ2)
vocket-perodua-d55l-sudah-boleh-ditempah-4

SUMBER GAMBAR: CARSCOOP

Antara ciri utama yang akan menjadi tumpuan pada SUV ini nanti ialah Sistem Bantuan Pemanduan Selamat (ASA). Sistem ASA yang digunakan lebih canggih dan terkini mampu beroperasi pada kelajuan yang lebih tinggi dan mampu mengesan kenderaan dua roda. Sistem ini digunakan pada semua varian yang ditawarkan.

“Perodua D55L model pertama di bawah rangka tindakan Perodua Smart Build, menerajui gaya, keselamatan, teknologi, tahap kelengkapan dan juga nilai bagi Perodua,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif PERODUA, Datuk Zainal Abidin Ahmad kepada Berita Harian.

vocket-perodua-d55l-sudah-boleh-ditempah-1

Harga yang pihak Perodua tawarkan bermula dari RM62,500—RM74,300 (tidak termasuk kos-kos yang lain). Aksesori Gear Up juga boleh ditambah untuk menampakkan lagi rupa ‘eksklusif’ pada SUV ini nanti.

Model SUV baru Perodua ini akan menjadi pengganti kepada Perodua Kembara dan Perodua Nautica yang pernah berada di pasaran Malaysia satu masa dahulu. Sehingga kini tidak dapat dipastikan apakah ‘nama rasmi’ yang bakal Perodua gunakan dan bilakah pelancaran rasmi akan dibuat.

Tetapi apa yang pasti, bermula hari ini Proton sudah ada pesaing di dalam segmen SUV buatan tempatan. Anda boleh baca pengumuman penuh Perodua di sini.

The Vocket
Advertisment

Topik Hangat

Anwar Hantar Akuan Bersumpah Lagi?

CYBERJAYA - Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan menyerahkan 114 Akuan Bersumpah (SD) ahli-ahli Parlimen yang menyokong beliau menjadi Perdana Menteri ketika bertemu...

Mesyuarat Luar Biasa Menteri-menteri UMNO Dengan Presiden Petang Ini

KUALA LUMPUR - Para menteri dari Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO) dikatakan akan mengada mesyuarat dengan Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi pada jam...

Adham Minta Rakyat Terus Bersolidariti Tentang Covid-19

PUTRAJAYA – Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 yang dilaksanakan sejak 1 Jun lalu menunjukkan kaedah tersebut “mendatangkan hasil” apabila kadar kebolehjangkitan Covid-19 (Rt)...

Berita Berkaitan

Budak Tebing kembali dengan musim baharu

.         KUALA LUMPUR: Drama bersiri popular, Budak Tebing yang merekodkan 10 juta tontonan ketika disiarkan TV3 dan sembilan juta audiens menikmatinya melalui platform YouTube TV3...

‘Usah ulangi kesilapan lalu’

KUALA LUMPUR: Isu agihan royalti penggiat seni muzik yang hangat diperkatakan tahun lalu, timbul semula apabila sembilan persatuan mewakili pelbagai sektor antaranya perhotelan, gedung...

BCL bengang dituduh dijangkiti Covid-19 di Bali

Jakarta: Penyanyi dan pelakon, Bunga Citra Lestari menafikan dirinya dijangkiti Covid-19 selepas pulang bercuti di Bali. Dalam hantaran yang dimuat naik di Instagram Story, Bunga atau...