Kepala Makin Licin, Armizan Harap Menteri Baru Segera Dilantik

- Advertisement -

PETALING JAYA: Armizan Ali telah menyatakan harapannya untuk melihat jawatan menteri perdagangan dalama Negeri dan kos hidup akan diisi dengan segera.

“Sejak mengambil alih, kepala saya menjadi lebih licin. Rambut saya takut untuk tumbuh. Kami berharap kekosongan jawatan menteri perdagangan Dalam negeri dan kos hidup boleh diisi dengan segera,” kata Armizan dalam ucapan di sebuah acara di Kundasang, Sabah, semalam.

Jawatan menteri perdagangan dalam negeri dan kos hidup kosong selepas kematian bekas Timbalan presiden Amanah, Salahuddin Ayub pada 23 Julai.

Kemudian, pada 30 Julai, Perdana Menteri Anwar Ibrahim menamakan Armizan sebagai menteri sementara untuk portfolio tersebut.

Sejak mengambil alih peranan, MP Papar itu telah mengambil tindakan untuk mengatasi gangguan sementara dalam bekalan beras tempatan dan kenaikan harga beras yang diimport.

Jualan beras yang diimport pada harga Rahmah bermula bulan lepas di acara jualan Rahmah di seluruh negara selepas mesyuarat dengan Majlis Tindakan Kebangsaan mengenai Kos Sara Hidup.

Armizan juga berkata keputusan untuk menjual beras yang diimport di acara jualan Rahmah telah dibuat untuk mengelakkan program itu yang diadakan di semua daerah di seluruh negara, daripada mengganggu bekalan beras tempatan di pasaran.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat