Zahid dianugerahkan MVP selamanya, digelar Thanos

- Advertisement -

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dianugerahkan “most valuable politician” (MVP) oleh podcast Keluar Sekejap kerana dianggap tidak ada lagi pemimpin politik yang lebih hebat berbanding Presiden Umno itu.

Hos bersama Keluar Sekejap, Khairy Jamaluddin Abu Bakar dan Shahril Hamdan sepakat untuk menamatkan segmen MVP di podcast itu setelah mengangkat Zahid sebagai MVP selamanya.

“Saya rasa kita bagi kepada Zahid MVP selama-lamanya. Kita tutuplah cerita MVP, tak payah bagi MVP lagi.

“Hari ini tuan-tuan dan puan-puan kita tamatkanlah MVP Keluar Sekejap kerana tidak ada orang yang lebih MVP daripada Zahid.

“Hari ini MVP khalas, kita lupakan saja hal MVP kerana Zahid adalah Thanos the MVP forever,” kata Khairy.

Sementara itu, Shahril pula memperincikan kelayakan Zahid untuk menerima anugerah MVP selamanya.

“Saya berpendapat Zahid patut jadi MVP Keluar Sekejap, kamu tahu kenapa?

“Dia menjadi Presiden yang membawa parti yang hebat kepada parti picisan dengan hanya 26 kerusi
parti hebat dengan 26 kerusi tapi dia berjaya salahkan (Datuk Seri) Ismail Sabri, (Datuk Seri) Hishammuddin Hussein, KJ, Shahril semua salah.

“Kemudian dia lekat jadi TPM, yang lain semua tak ada apa. Kemudian orang nak lawan dia, orang cakap buktikan bahawa kamu boleh jadi Presiden lagi kembalikan kepada perwakilan dia boleh buat deal dengan kerajaan dan dia menang percuma bersama Timbalan Presiden.

“Dah power dah ni, dia buang orang (pecat), dia gantung. Kemudian dia akhirnya dia dapat apa yang diimpi-impikan setelah segalanya konon ada audio untuk sokong Anwar jadi PM tanpa persetujuan MKT.

“Dia jadi Presiden pada saat Umno parti picisan sekarang ini yang mana kawasan Melayu Umno takut bertanding, Umno nak menang di kawasan bukan Melayu tapi semua kalah. Shahril out, KJ out, Hishammuddin out tapi dia lepas beb, dia MVP,” jelas Shahril.

Untuk rekod, watak Thanos adalah penjahat fiksyen yang muncul dalam komik Amerika yang diterbitkan oleh Marvel Comics.

Thanos adalah salah seorang penjahat yang paling berkuasa dalam Marvel Universe dan telah bertarung dengan banyak pahlawan termasuk Avengers, Guardians of the Galaxy (pasukan 2008) Galaxy]], Fantastic Four, dan X-Men.

-- Iklan --
-- Iklan --

Related Articles

Stay Connected

474,121FansLike
25,100FollowersFollow
230,282FollowersFollow
27,197FollowersFollow
15,189SubscribersSubscribe

Topik Hangat