Abam Berang Didakwa Bercium

Pelawak Abam (Bocey) menegaskan foto lelaki berbadan besar sedang bercumbuan dengan seorang wanita yang tersebar bukan dirinya.

 

Memetik laporan mStar online, Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 27, berkata, ia adalah satu fitnah yang sengaja ditimbulkan oleh sebuah blog yang tidak bertanggungjawab.

 

“Orang buat cerita ni… Saya tak tahu apa tujuan mereka (blog) berbuat demikian. Kenapa perlu fitnah? Saya terkilan apabila dikaitkan dengan cerita dongeng ala-ala sinetron seperti ini. Sudah tentu saya lagi gemok daripada lelaki dalam foto berkenaan.

 

“Jangan malukan keluarga saya. Kalau mak saya tahu perkara ini mesti dia malu,” katanya mengulas mengenai foto seorang lelaki berbadan besar sedang bercumbuan telah tersebar di internet dan dirinya dikaitkan sebagai individu berkenaan. Bagaimanapun foto tersebut telah dikaburkan pada bahagian wajah.

 

Sementara itu, Abam berharap, perkara itu tidak akan berulang lagi dan dia memohon pihak yang tidak bertanggungjawab agar tidak menyebarkan cerita sekiranya mereka tidak pasti kesahihan sesebuah berita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.