Mizan Ashley Kawal Pergerakan Maria Farida

Petaling Jaya – Pelakon Maria Farida tidak berasa terkongkong apabila anak lelakinya, Mizan Ashley, 17, sentiasa mengawasi pergerakan dan menemaninya ke acara hiburan yang dihadiri.

Maria, 44, berkata, tindakan Mizan itu semata-mata ingin melindunginya sebagai seorang ibu selain berasa bangga dengan tindakan itu.

“Dari dahulu lagi Mizan memang bersikap protective dan ia semakin menyerlah apabila dia sudah dewasa. Saya tidak berasa tertanggu dengan sikapnya itu kerana itu adalah tanggungjawabnya untuk melindungi saya sebagai seorang ibu.

“Malah kadang-kadang kalau saya lambat balik dari penggambaran dia akan menelefon dan menunggu sehingga saya pulang,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Maria berkata, sikap anaknya itu yang terlalu melindunginya bukan penyebab dia masih solo biarpun sudah 10 tahun hidup menjanda.

Sebaliknya kata Maria, perkara itu adalah pilihannya sendiri tambahan pula dia masih belum berjumpa dengan lelaki sesuai untuk dijadikan pasangan hidup.

“Setakat ini saya masih solo dan tidak bertemu dengan mana-mana lelaki. Saya selesa dengan kehidupan sekarang bersama anak saya selain memberi fokus kepada kerjaya lakonan,” jelasnya.

Bagaimanapun kata Maria, sekiranya ada lelaki yang ingin mendekatinya mereka perlu bijak mengambil hati anak kesayangannya itu terlebih dahulu.

“Mizan bukan seorang yang mudah mempercayai orang dan jika ada lelaki yang ingin berkawan dengan saya orang itu mesti memenangi hati anak saya kerana pendapatnya sangat penting.

“Saya tidak akan membelakanginya dalam soal tersebut kerana dia paling penting dalam hidup saya,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Maria berkata, dia akan kembali sibuk di lokasi penggambaran selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri menerusi beberapa projek drama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.