Artis Malaysia, Indonesia Berhimpun Di Festival Nusantara

Petaling Jaya – Barisan artis daripada Malaysia dan Indonesia bakal berhimpun pada Festival Nusantara 2014 yang bakal diadakan di Tempat Letak Kereta A, Stadium Nasional Bukit Jalil pada 287 Disember ini.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan oleh Indigital Sdn Bhd, penganjuran festival itu turut mendapat kerjasama daripada Kedutaan Besar Republik Indonesia di Kuala Lumpur yang bertujuan merapatkan lagi hubungan diantara dua buah negara menerusi kesenian dan muzik.

“Disamping merapatkan hubungan kekeluargaan diantara dua negara, festival ini juga diadakan bagi menghargai peminat-peminat muzik dengan membawa artis terkenal tanah air dan Indonesia pada acara sama,” kata wakil syarikat Indigital Sdn Bhd.

Tambah kenyataan itu lagi, festival itu turut mendapat tajaan daripada Celcom Frenz dan acara itu bakal berlangsung dari pukul 11 pagi hingga 11 malam.

Malah pihak Celcom Frenz telah memilih kumpulan Slank, Trio Macan dan Zaskia Gotik dari Indonesia untuk membuat persembahan di konsert yang dinamakan ‘Konser Frenz’ pada pukul 5 petang.

Selain konsert, pelbagai aktiviti menarik turut disediakan pada festival berkenaan seperti kedai jualan pakaian, makanan serta aktiviti-aktiviti pentas lain seperti karaoke.

Pengunjung yang ingin menghadiri festival berkenaan tidak akan dikenakan sebarang bayaran manakala untuk Konser Frenz, tiket dijual pada harga RM 33 dan ia boleh didapati di www.ticketpro.com.my atau menghubungi hotline ticket pro di 03-7880 7999.

Selain itu juga tiket boleh didapati di cawangan Rock Corner, The Guitar Store atau Victoria Music Centre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open

Close