Polis Cekup ‘GRO World Cup’ Di Selangor

SUBANG JAYA – Bahang saingan bola sepak Piala Dunia yang semakin menghangatkan kini turut digunakan pusat hiburan bagi melariskan perniagaan mereka.

Taktik menggunakan pegawai perhubungan pelanggan atau ‘GRO’ bertemakan ‘World Cup’ di sebuah pengusaha pusat hiburan akhirnya dibongkar, hasil operasi polis Bahagian Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Selangor malam tadi.

Pusat hiburan yang terletak di Subang Jaya itu digempur pegawai turus D7, Inspektor Azrul Izwan dan Inspektor Yap Ket Hua dengan memberkas seorang penjaga premis dan 33 GRO dari pelbagai negara.

Semakan mendapati 25 daripada GRO terbabit merupakan warga Thailand, empat warga Korea Selatan, dua warga Ukraine dan masing-masing seorang dari Laos dan Kemboja.

Siasatan juga mendapati harga jualan tiara atau ‘crown’ untuk pelanggan memilih GRO pilihan mereka bermula dari RM300 sehingga mencecah sehingga RM1,000.

Kesemua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya untuk siasatan di bawah Akta Imigresen. – Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.