Netizen Kecam Foto Tiga Gadis Berhijab Ber’wefie’ Lucah

FENOMENA swafoto sudah tidak asing lagi dalam kalangan remaja masa kini patah lagi dengan kemunculan pelbagai peranti canggih dan aplikasi memudahkan lagi setiap momen dirakam.

Namun apa yang tidak enaknya, apabila kemudahan dan kecanggihan itu ada disalahgunakan sehingga mampu menjatuhkan maruah, harga dan martabat diri sendiri.

Terbaharu laman Facebook tempatan mula sensasi dengan sekeping foto tiga gadis berhijab ber’wefie’ lucah di sebatang jalan tar sehingga tular hangat diperkatakan.

Di dalam foto yang tersebar itu, dua daripada tiga gadis itu berposing dengan gaya kaki terkangkang ke langit menjadi kecaman pengguna laman sosial.

Rata-rata netizen, mengutuk keras tindakan gadis remaja berkenaan yang tidak tahu menjaga batas sebagai seorang wanita dan dalam pada masa yang sama mencemarkan imej wanita Muslim.

Malah tidak kurang juga yang memberikan komen berbaur lucah.

“Ni dah kenapa selfie begitu rupa…cubelah elok2 sikit bergambar tu…dah cantik manis rupa wajah tapi bila bergambar begitu, hilang terus cantik tu dik…alahaiiii,” tulis Rapidah Supian.

Manakala Salleh Mohamad pula, “Selfie nak tunjok apa 2?? Awat elok sangat ka?? Kalau elok pon jangan la bodoh sangat..sampai tera 2, maruah mu di mana??? Sudah2 la ye.”

“Pandai kangkang ni…spesis macam ni tahan lame kalo part kangkang,” ujar Acap D Luffy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.