Video: Dedah Aurat Sharifah Aini, TV3 Dikecam Hebat

Stesen TV terkemuka Malaysia iaitu TV3 menerima kecaman hebat oleh orang ramai di media sosial kerana didakwa tidak peka dengan permintaan terakhir Datuk Sharifah Aini sebelum meninggal dunia agar tidak menyiarkan gambarnya yang tidak menutup aurat.

Isu itu dipertikaikan apabila TV3 menyiarkan edisi khas program Majalah 3 yang berjudul Perginya Seri Dewi Malam Allahyarham Datuk Sharifah Aini yang disiarkan pada malam Isnin lalu.

Rata-rata penonton menyelar pihak TV3 serta penerbit program berkenaan kerana dianggap tidak sensitif selain melanggar permintaan Allahyarham selepas pemergiaannya.

Program berdurasi selama sejam itu memaparkan kehidupan dan perjalanan kerjaya Allahyarham sepanjang bergelar anak seni yang turut memaparkan kembali gambar-gambar lama sebelum Allahyarham bertudung.

Sementara itu, wakil stesen televisyen itu yang dihubungi berkata, pihaknya tidak boleh memberi sebarang komen terhadap perkara tersebut berikutan ia merupakan pandangan peribadi masing-masing.

Sharifah Aini meninggal dunia pada 5 Julai lalu kira-kira pukul 1.26 pagi di Pusat Perubatan Pakar Damansara di sini akibat fibrosis paru-paru selain virus Influenza A H1N1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.