Video: Penerjun Tiru Aksi Filem Fast & Furious

Arizona – Jika anda seorang peminat setia filem Fast & Furious, tentunya anda masih ingat salah satu daripada adegan kereta jatuh dari sebuah kapal terbang.

Adegan itu adalah aksi yang sukar ditiru oleh sesiapa sahaja, kerana mendapatkan akses skydiving sukar, apalagi melakukannya dengan kereta.

Walau bagaimanapun, Konstantin Petrijcuk seorang skydiver dengan rakan-rakannya terbang ke Arizona dan melakukan tindakan tersebut.

Dilaporkan Carscoops, Konstantin dan kawannya menggunakan kereta bumbung terbuka dan terjun bersama seolah-olah berada dalam filem Fast & Furious 7.

Perkara yang paling sukar ialah mengawal arah kereta. Seperti yang anda sedia maklum, arah kelajuan kereta dikawal oleh stereng digabungkan dengan tetapan pedal gas.

Apabila jatuh ke udara, kereta tidak boleh diramalkan ke arahnya sama sekali.

Sebenarnya, salah satu momen yang paling berbahaya adalah apabila skydiver cuba keluar dari kereta dan membuka payung terjun dengan jarak selamat.

Berbeza dengan filem Furious 7 yang mendarat kereta dengan lancar menggunakan payung terjun, aksi bahaya ini membiarkan kereta jatuh dengan kelajuan penuh.-SuaraTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.