Chef Wan Rangkul 2 Anugerah, Dipilih Master Chef 2017

Tahniah diucapkan buat chef selebriti terkenal, Datuk Redzuwan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan yang menerima dua anugerah dalam World Top Gourmet Awards 2017 yang berlangsung di Berjaya Timesquare Hotel, Kuala Lumpur.

Dengan pencapaian ini sekali gus menambahkan pencapaiannya yang sedia ada seperti Media Awards 2009′, anugerah buku masakan, Salon International Du Livre Gourm pada tahun 2000 dan banyak lagi, lapor MH.

Apa yang menarik, chef nombor satu Malaysia ini merupakan salah seorang menerima gelaran ‘Friends of Thailand Award’ pada 2010 dari kerajaan Thailand.

Menerusi satu entri di akaun Instagram milik Chef Wan, dilihat dia ada memuat naik beberapa gambar dan video menunjukkan trofi kemenangannya.

Dalam pada itu juga, dia yang berkongsi kemenangan itu bersama pengikutnya berkata terima kasih mendoakan kerjayanya dan menurutnya bukan senang untuk menjadi orang yang berjaya.

Chef Wan juga berkata bahawa selalu harus menanam semangat mahu berusaha dan menjadikan contoh orang yang berjaya sebagai sumber inspirasi untuk kita lebih gigih memajukan diri.

Ruangan komen di instagram Chef Wan juga dihujani pelbagai reaksi daripada pengikutnya di laman sosial yang begitu teruja dan meninggalkan komen mengucapkan tahniah kepada Chef Wan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.