Malaysia Menjadi Trendsetter Fesyen Di Rantau Ini

Gaya sederhana di Malaysia sering dikaitkan dengan pasaran fesyen yang berkembang pesat untuk Muslimah ia menggambarkan konsep Islam, untuk wanita yang bergaya dan berpegang kepada kepercayaan agama.

Walaupun majoriti 60 peratus umat Islam, kebanyakannya kaum etnik dalam populasi namun, pasaran telah memperlihatkan perkembangannya yang mencari kedudukannya dalam masyarakat Malaysia yang pelbagai budaya, seperti memetik laporan MD.

Dalam memenuhi trend populariti hari ini yang semakin meningkat, pemikiran dan pemilihan pakar fesyen Malaysia dapat dilihat melalui revolusi ini.

Styling In Wear Modest

Stylist fesyen selebriti Kuala Lumpur, Min Luna memecahkan semua stereotaip industri dan mencipta pasaran fesyen yang sederhana di Malaysia.

Bermula dari latar belakang editorial, Min mengilhamkan penjenamaan selebriti tempatan kami, iaitu bagaimana dia bertukar dalam industri yang dia tidak pernah dibayangkannya sebelum ini.

“Kami lebih bergaya tetapi masih mesra untuk memakai sederhana. Label siap sedia kami berkembang telah berlipat ganda sejak dua tahun yang lalu dan nampaknya seperti orang yang memakai tudung semakin teruja untuk berpakaian pada hari ini.

“Kekuatan beli untuk pakaian sederhana juga semakin meningkat dan begitu banyak jenama telah mula menggabungkan gaya sederhana ke dalam koleksi mereka,” kata Min.

Min Luna, Stylist Fashion Celebrity

Stylist ini juga berkongsi untuk mereka gaya dan imej sederhana dimana keperibadian memainkan peranan penting dalam gayanya terutamanya untuk pelanggan selebritinya yang sederhana, seperti Neelofa dan Nadiya Nisaa.

“Berdasarkan pengalaman saya, ia kurang rumit untuk memakai gaya sederhana untuk glamor,”katanya.

Bercakap tentang ikon gaya memakai kegemarannya, Min berkongsi bagaimana dia secara peribadi merasakan Neelofa merangkumi orang yang sempurna – kerana artis itu mempunyai aura.

“Saya menyaksikan evolusi fesyennya selama empat tahun yang lalu. Ramai wanita Malaysia mahu berpakaian seperti dia dan mengikut gayanya, “katanya.

“Sebaliknya, pendekatan Hana Tajima mengenai pakaian sederhana lebih menyeronokkan dan organik. Walaupun Yuna juga mempunyai rasa eklektik dalam fesyen, saya suka melihat gaya jalan kasualnya yang selalu dilakukan dengan mudah dan bergaya, “tambahnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.