Hasil Persetujuan, Bekas Suami Serina Redzuawan Dapat Hak Penjagaan Anak

Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam semalam memerintahkan hak jagaan dua anak pelakon dan pengacara Serina Redzuawan iaitu Tristan Tareef O’luanaigh, 6, dan Isabella Safiyya O’luanaigh, 5, diserahkan kepada bapa kandungnya, warga Britain, Gavin Edward O’Luanaigh atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar.

Hak jagaan kekal tersebut diberikan kepada Salahudin secara persetujuan bersama dengan isterinya Serina Redzuawan dengan beberapa syarat dan terma lawatan yang dipersetujui bersama, lapor Sinar.

Pada 7 Jun lalu, hakim Nenney Shuhaidah Shamsudin memberikan hak jagaan sementara secara ex parte kepada Salahudin dan Serina diberikan antara lain hak lawatan pada setiap hujung minggu sama ada Sabtu atau Ahad dari jam 9.00 pagi hingga 5 petang dengan memaklumkan terlebih dahulu kepada Salahudin.

Salahudin diwakili peguam, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar dan Raihan Mustapha Kamal manakala Serina diwakili oleh Syamimi Abdul Rahman.

Dengan perintah ini isu hak jagaan anak-anak tersebut diselesaikan manakala kes perceraian pasangan ini masih berjalan dan akan disebut semula pada 1 Ogos ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.